Lagbanner
Gamla Ullevi, 2019-05-10 19:00

GAIS - Hammarby TFF
0 - 1

Inför GAIS borta

Det har nu spelats sex omgångar i årets upplaga av superettan och IK Frej ligger på 14:onde plats. Häpnade du till? Nej inte jag heller, och det är det nog inte många som gjorde. På superettans upptaktsträff tippades IK Frej att sluta säsongen på en 13:onde plats, trots att de nu är lagets femte raka år i Sveriges näst högsta serie. Samarbetet med Hammarby har inför säsongen har nu lagt sin prägel på laget, som imorgon reser ner till Göteborg på västkusten för en tuff bortamatch mot Gais.

IK Frej har fem inspelade poäng efter sex omgångar och kommer senast från 3-3 hemma mot Trelleborg. En match som svängde en hel del, men där man borde tagit årets andra trepoängare. När man tar ledning i matchens 92:a minut, så ska man klara av att bibehålla ledningen matchen ut. Nu härnäst väntar sjundeplacerade Gais på Gamla Ullevi imorgon fredag. Gais kommer från en tung trepoängare mot J Södra, och man har hållt nollan i två raka matcher. Det är Bosko Orovics tredje år som Gais-tränare och man tippades att sluta på en 9:onde plats på upptaktsträffen.

Det känns som att det är vid denna period serien börjar bli uppdelad och IK Frej riskerar att fastna i bottenträsket. En poäng imorgon skulle vara guldvärd men framförallt kan det minska pressen att ta poäng inför "derbyt" mot BP på onsdag. Det kommer bli viktigt för Frej att hitta rätt i defensiven, för med 13 insläppta mål har man ett snitt på mer än 2 insläppta mål per match vilket är allt annat är godkänt. Det kommer bli viktigt för det unga mittbacksparet Hjalmar Ekdal och Marcus Degerlund att lyckas stå framförallt Nicola Aseric och Leonard Pllana som är två viktiga pjäser i Gais offensiv. 

Resultatet lagen emellan 2018:
IK Frej 3 - 1 GAIS 
GAIS - 2 -1 IK Frej

Matchen spelas imorgon fredagkväll 19:00. 

Jesper Hagmanjesper_hagman2019-05-09 15:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby TFF