Ineffektivt Väsby fick bara oavgjort
Bryan Massa hålls fast av Alecco Pappas, frispark? Inte då enligt domaren. Foto: Bror Rosenback

Väsby United - Akropolis IF 0 - 0

Fredag 2 sept. var det dags igen för Väsby United att försvara sin serieledning i Norrettan, ny match på Vilundavallen var det mot gästande samarbetsklubben Akropolis IF.

Ett lag som ligger på undre halvan av tabellen, men någon enkel match för ledarlaget Väsby skulle det inte bli. förlust blev det ju i våras då lagen möttes. Akropolis vann Norrortsderbyt hemma på Akalla IP med 1-0 i en match där inte mycket lyckades för Väsby.

Fredag kvällens match började med ett skott från Jakob Ericsson som höll på att överraska "Poppen" Björklund i AIF målet, sedan hände ingenting den närmaste kvarten, "Chrille" Eriksson fick iväg ett skott som gick över efter 17 spelade min.

25 min var spelade när gästerna fick iväg sitt första avslut som gick tätt över hemma målet. Robin Quaison hade också ett fint hemma avslut, tyvärr över som visade sig bli kvällens grej, i stort sett så gick alla avslut över målet från båda lagen.

44 min var det oerhört nära självmål av gästernas Sotte Papagiannopoulus som bröt en passning, bollen gick tätt över målet, ett bra inlägg från Osman Sow var orsak till att det höll på att bli självmål

Ingen bra fotboll var det som visades upp under halvleken.

Om första halvlek inte var bra så var det ännu mer inneffektivt i andra halvlek, massor av bortslagna passningar.

Man dribblade bort sig gång på gång, ja, årets sämsta hemmaspel var det, Väsby kunde inte och gästerna ville inte

Att Väsby inte gjorde mer än ett byte i halvlek var märkligt med tanke på hur det såg ut långa stunder.

Akropolis bästa spelare var utan tvivel målvakten Poppen Björklund som motade alla 11 avslut som Väsby hade på mål. Deras mittback Sotte Papagiannopoulus var också duktig, dessa båda tillhörde ju Väsbys trupp förra säsongen. Thudde i Väsby målet hade en lugn kväll, tre avslut på mål fick AIF i väg, ett var riktigt vasst där Thudde kunde rädda med en fin benparad. Backlinjen skall också harangeras för ett gott arbete i defensiven. Mittfältsspelet och framåt haltade det betänkligt där ingen höjde sig över mängden.

Nu gäller det att försöka ladda om inför nästa match som är mot ett Umeå som stod på samma poäng som Väsby inför denna omgång . Gammliavallen i Umeå inkommande lördag den 10 sept.

Startelvan: Thomas Thudin - Christoffer Eriksson - Jonatan Lundevall - David Fällman - Daniel Sundgren - Jacob Ericsson (46) - Robin Quaison - Sal Robarteh - Robin Palacios - Osman Sow - Bryan Massa

Ersättare: Victor Elfström (Mv) - Eyasu Alemayehu - Jonas Iwersen - Adam Modin - Mtaka Simba - Daniel Ålund(46) - Emil Skogh

Domare: Mikael Eriksson

Bollpojkar: BSK P-97