Tunavallen, 2023-08-05 13:00

AFC Eskilstuna - Öster

Inför AFC Eskilstuna - Östers IF: Get aboard the Solano train
AFC firar Armin Culums 1-0 mål mot Skövde! Foto: Per Karlsson

Inför AFC Eskilstuna - Östers IF: Get aboard the Solano train

AFC tuffar på som ett välbyggt ånglok och har nu tre segrar i rad. På lördag siktar man på fyra raka när man möter topplaget Östers IF på Tunavallen!

En till vecka har gått och det vankas match igen i Superettan, härligt! 

Det är två formstarka lag som kommer inta Tunavallens konstgräs på lördag. AFC har tre raka vinster i ryggen, precis som Öster, som även dom har tre vinster i rad och är obesegrade i fyra raka matcher. AFC's senaste match var en ganska komfortabel seger mot Skövde AIK med 3-0, om ni inte läst referatet efter den matchen ligger det ute på sidan! Öster själva kommer till match med en 4-0 seger som senaste uppvisning. I Växjö besegrade man Jönköping Södra, bland annat med två mål från Adam Bergmark Wiberg som delar skytteligaledning med anfallspartnern Jesper Johansson Westermark. I smålandsderbyt bjöd gästerna J-Södra aldrig riktigt upp till dans och spelare som ABW, JJW och Vladimir Rodic fick göra lite som dom ville. AFC's mål på lördag kommer bli att stänga ned dessa duktiga offensiva spelare och sedan hota Öster med de offensiva nycklarna man har. 

I AFC's match mot Skövde förra helgen fick den "nya" tränaren Nolberto Solano göra debut på tränarbänken. Efter problem med hans arbetstillstånd fick peruanen äntligen leda AFC för första gången. Jag fick en kort pratstund med Solano i veckan där han bland annat nämnde, trots att vi möter ett väldigt bra lag har vi alla chanser att vinna, och han kände att vi är väl förberedda för motståndarna. Från AFC's sida kommer vi nog att få se en liknande uppställning som mot Skövde sist, med den ända möjliga förändringen kan komma på mittfältet. Samir Maarouf har imponerat stort så här länge under Solano och kan komma att bli mycket viktig för hemmalagets chanser på lördag. Värt att nämna för gästerna är att Niklas Söderberg är avstängd till matchen. Den tidigare IK Brage-spelaren har startat 13 av 16 matcher den här säsongen, med 2 mål och 4 målgivande passningar. 

En av huvudrollerna kommer att spelas av Mattis Adolfsson. Mittbacken som är utlånad från just Öster till AFC kommer att få spela på lördag. Jag tog en kort pratstund med AFC's resliga nummer 25 under veckan: 

Sist mot Skövde, tredje raka vinsten och en nolla för backlinjen, hur upplevde du matchen?

- Jag tyckte att hela laget gjorde en stabil och bra insats! Min känsla var att kanske underskattning skulle ske men inget av de visades och vi spelade en bra och offensiv fotboll! Vi i backlinjen vann enormt mycket och krigade som vi alltid gör för varann! Vårt samspel funkar suveränt och vi har verkligen spelat ihop oss!

Din moderförening Öster väntar härnäst, speciell match för dig såklart. Hur ser du på utmaningen?

- Ja det ska bli enormt roligt att möta Öster och alla vänner! Jag är otroligt taggad att visa upp mig och hjälpa laget! Jag vill göra allt för AFC som är mitt lag och prestera mitt yttersta! 

Hur upplever du vändningen i form, 3 raka vinster nu, vad har hänt i AFC?

- Sedan Nolberto kommit in så har alla steppat upp och tagit till sig hans råd! Han är enormt tydlig och kunnig! Han är duktig gällande om man spelar eller inte och vill allas bästa! Vi är mer spelsugna och viljan att kämpa och göra bra matcher är större! Sen efter första segern mot Brage skapades ett stort självförtroende och det har vi byggt vidare på. 

Tack Mattis för medverkan och lycka till på lördag!

Matchen börjar klockan 13:00 på Tunavallen, hoppas vi ses där! Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2023-08-03 22:52:54
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna