Nationalarenan, Friends Arena, 2021-08-22 17:30

AIK - Häcken

Inför AIK - Häcken: Sveriges bästa högerfot avstängd
Det blir ett stort avbräck för AIK att Sebastian Larsson inte finns tillgänglig.

Inför AIK - Häcken: Sveriges bästa högerfot avstängd

Efter två raka matcher på bortaplan så ska nu AIK äntligen få spela inför sin hemmapublik igen. Hemmalaget får klara sig utan Sebastian Larsson i dagens match mot Häcken.

Det är ett AIK som fortsatt hämtar in poäng efter poäng. Faktum är att laget är obesegrat på sina senaste sju tävlingsmatcher. Nu väntar BK Häcken hemma på Friends, gästerna är det senaste laget som lyckats besegra AIK. Första matchen efter uppehållet så vann de med 2-1 hemma på Hisingen. 

AIK gjorde jobbet i cupen mot Rågsveds IF

Det som skulle genomföras i torsdags var ju just att bara städa av matchen och kvalificera sig för cupens gruppspel nästa år, det klarades i lugn takt med 5-0 på tavlan. Såklart ska man inte flyga iväg när det gäller att berömma spelare efter en match mot ett lag i de lägre divisionerna men det var kul att se våra yngre spelare ta chansen. Alltid en extra stolthet att se spelare i startelvan som Rasmus Bonde, Yasin Ayari, Tom Strannegård och Erik Ring från de egna leden. 

Rasmus Bonde gjorde sin första match i tävlingssammanhang för A-laget. Tyckte han visade tendenser på att han ska vara första reserv till Erick Otieno i allsvenskan. Han har fina egenskaper för att bli en bra ytterback, lugn och fin med bollen kryddat med ett bra försvarsspel dessutom.

Erik Ring fick göra två mål och jag tycker man börjar se en uppåtgående form på honom, han har inte spelat sig längre ifrån en startplats om vi säger så. Även Yasin Ayari fick göra mål från sin centrala mittfältsroll och det var hans första mål i en tävlingsmatch.

Vem ersätter Sebastian Larsson?

Såklart kommer det inte gå att ersätta Sebastian Larsson fullt ut. Den högerfoten och den mentaliteten är något utöver det vanliga, det är det som fortfarande gör honom hungrig på nya framgångar trots sin långa och fina karriär.

Det ska bli ruskigt intressant och se vem som får starta i hans frånvaro. Det står ju mellan Yasin Ayari och Ebenezer Ofori, undertecknad tror att det blir Yasin Ayari som får starta mot Häcken tillsammans med Bilal Hussein. Jag tycker att man har kunnat utläsa i laguttagningarna senaste tiden att det känns som att Ayari är tredjevalet just nu före Ofori. Vi får se helt enkelt när startelvan släpps vem det blir. 



Trolig startelva:

Kristoffer Nordfeldt

Mikael Lustig
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Yasin Ayari
Bilal Hussein

Zach Elbouzedi
Nicolas Stefanelli
Nabil Bahoui


Henok Goitom

Ett destruktivt Häcken som kommer till Friends Arena

Det är inte det klassiska Häcken längre som bjuder på offensiv och sprudlande fotboll. Dock är det förståeligt med tanke på att man låg sist i tabellen ett tag i våras. Ända sedan Per-Mathias Högmo har tagit över så har han gått över till en mer destruktiv fotboll, där han har gått tillbaka till grunderna likt han gjorde när han räddade upp Djurgårdens säsong 2013.

Några spelare som missar dagens match för gästerna är: 

Peter Abrahamsson (avstängd) 
Rasmus Lindgren (skadad)
Erik Friberg (skadad)
Nasiru Mohammed (skadad)
Ali Youssef (skadad)
Daleho Irandust (skadad)


Som ni ser så är det ett skadeskjutet lag som väntar. Det är läge för AIK att både ta tre poäng idag och bryta den dystra trenden att Häcken har i de tre senaste matcherna mot AIK vunnit alla tre. 


Tror ni att AIK vinner matchen och vem tycker ni ska starta istället för Sebastian Larsson?

 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-08-22 10:06:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen