Nationalarenan, Friends Arena, 2021-08-02 19:00

AIK - Halmstads BK

Inför AIK - Halmstad: Släpp lös Henok Goitom
Det är läge att starta Henok Goitom.

Inför AIK - Halmstad: Släpp lös Henok Goitom

Efter förra veckans misär mot Örebro så väntar det en ny match på hemmaplan. AIK tar emot defensivt starka Halmstad under måndagskvällen.

Spelövertaget måste börja resultera i fler mål

Det råder inget tvivel om att det var stor frustration i supporterleden efter förra veckans match mot Örebro. Många menar på att AIK:s offensiv hackar och att man saknar en tydlig spelidé, min åsikt är att spelet ofta ser bra ut men att det saknas skärpa i avsluten. 

Vi ska inte fastna för mycket i senaste matchen men AIK kom alltså till nitton avslut varav nio av de var på mål. Man ska såklart inte stirra sig blind på statistiken men jag brukar använda siffrorna till att se vart tendenserna pekar. Med de siffrorna så ska man lyckas göra mer än ett mål, så enkelt är det. 

Vilka ska starta i offensiven?

Det finns många alternativ rent numerärt på mittfältet och framåt. Problemet dock just nu är att ingen riktigt är i zonen, därför blir det svårt att utläsa inför denna match vilka Bartosz Grzelak kommer att ge förtroendet från start. 

En som inte startat på länge är lagkapten Henok Goitom. Med en Bojan Radulovic som blandar och ger längst fram så tycker jag att det är läge att ge Gotiom chansen mot Halmstad, det har han förtjänat efter sina fina inhopp på sistone. Han bidrar inte bara med sin egna individuella kvalitet utan han gör även sin omgivning bättre. Det är dags nu att släppa lös "Höst-Henok".



Elvan jag vill se:

Budimir Janosevic 

Mikael Lustig 
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Sebastian Larsson
Bilal Hussein

Filip Rogic
Nicolas Stefanelli 
Nabil Bahoui

Henok Goitom



En parkerad buss att vänta 

Om folk räknar med en målfest ikväll så tror de nog fel. Det är ett ramstarkt försvar som väntar för AIK, nykomlingen Halmstad har verkligen varit stabila såhär långt i serien. Försvarslinjen leds av den evigt unga Andreas Johansson som trots sin ålder fortfarande håller hög allsvensk klass.

Ett lågt försvar bör vi förvänta oss i denna match kombinerat med giftiga omställningar där snabba Marcus Antonsson ska sättas i spel, där måste hemmalaget vara vakna. Huvudsakliga uppgiften för AIK i den här matchen är att behålla tålamodet i sitt spel för att bryta ner motståndet. 


Hur skulle ni formera startelvan mot Halmstad och tror ni att AIK löser en seger ikväll
 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-08-02 10:55:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen