Nationalarenan, Friends Arena, 2021-04-25 17:30

AIK - Hammarby

Inför AIK - Hammarby: Revansch att utkräva
Det kommer absolut inte vara fulla läktare men åtta personer är lyckligt lottade att få se matchen på plats. AIK kommer även öppna upp logerna denna match.

Inför AIK - Hammarby: Revansch att utkräva

Återigen stundar det en stormatch på schemat. På söndag ska AIK ta emot Hammarby, det är mycket som behöver bli bättre från senaste matchen för att det ska bli tre poäng.

Vi har nu spelat två omgångar av årets säsong. En uppiggande premiär mot Degerfors och en tung förlust borta mot IFK Göteborg, detta gör att det är oerhört svårt att veta vart vi egentligen har vårat kära AIK.

Nu väntar Hammarby som precis likt oss har en seger och en förlust i inledningen av den här säsongen. Förlust i premiären borta mot regerande mästarna Malmö FF och senast kommer man ifrån en seger hemma mot Mjällby, det här derbyt som kommer blir oerhört spännande att se.

Spelarna som missar matchen: 
Per Karlsson
• Jetmir Haliti
• Eric Kahl
• Filip Rogic 


Är det dags att starta Henok Goitom

Det är en frustrerad och laddad lagkapten vad det verkar som. Känslan är att det kanske är läge att släppa lös honom i ett derby mot Hammarby, just för att han har sänkt fienderna från Södermalm förr.

Personligen tycker jag inte att man ska räkna bort Bojan Radulovic bara för att han exempelvis inte skulle få starta denna match, dock kanske det är klokt att starta just Henok Goitom med all sin rutin i en match av denna dignitet.

Intressant duell mellan Erick Otieno och Akinkunmi Amoo

En av de mest intressanta duellerna i matchen är mellan de båda afrikanska kraftpaketen ute på kanten. Eric Kahl hade tyvärr det tufft mot Hammarbys högerytter i cupen, Erick Otieno borde ha en större chans att kunna stänga ner Amoo. Båda två påminner lite om varandra faktiskt, spetsegenskaperna ligger i snabbheten och fysiken i min bok.

Möjlig elva: 4-2-3-1

Budimir Janosevic 

Mikael Lustig 
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Sebastian Larsson
Bilal Hussein

Saku Ylätupa
Nicolas Stefanelli
Nabil Bahoui 

Henok Goitom



Vad är det för Hammarby som väntar? 

Precis som vanligt under Stefan Billborns styre så är laget bättre på att anfalla än att försvara. Det man kan notera med denna upplaga är att man är mer raka i sitt spel än tidigare, det finns en del spelare att passa sig för definitivt. Framförallt får man passa sig för snabba omställningar med spelare som Astrit Selmani, Gustav Ludwigson och sedan tidigare nämnda Akinkunmi Amoo.

Tror ni AIK vinner mot Hammarby på söndag? 

Avspark: Söndag 17:30 på Friends Arena
TV: Discovery+

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-04-24 10:30:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen