Nationalarenan, Strawberry Arena, 2024-10-27 14:00

AIK - Elfsborg

Inför AIK – IF Elfsborg
OUMA OUMA OUMA OUMA HAN ÄR VÅRAN TIMOTHY OUMA

Inför AIK – IF Elfsborg

Kan di gule fortsätta på andra halvleks nivå mot Galatasaray och lägga de två tidigare allsvenska fadäserna bakom sig när man besöker AIK på Strawberry Arena?

Hur har det gått för AIK?
AIK har gått urstarkt sedan början av Augusti när nya tränaren Mikkjal Thomasen äntrade båset. Vinst på vinst förutom oavgjort mot malmö och en förlust mot Häcken sedan den tredje Augusti. Senast avgjorde man rivalmötet mot blåvitt borta i 6:e tilläggsminuten. Thomasen har på ett imponerande sätt fått hela AIK att satsa allt i alla matcher och på så sätt fått tillbaka en gammal identitet som oerhört tuffa att möta varsom och närsom. Lägg därtill att dom kämpar om europaplats och fighten borta på jordgubbsarenan vart plötsligt ännu svårare.

Resultatrad med senaste matchen högst upp:

  • IFK Göteborg - AIK: 1-2
  • AIK - BK Häcken: 0-2
  • AIK - Hammarby IF: 1-0
  • IK Sirius - AIK: 0-1
  • Kalmar FF – AIK: 0-1

Skadade och avstängda i AIK :
AIK har just nu en gedigen skadelista, följande kommmer inte till spel: Alexander Milosevic, mittbacken är just nu avstängd. Abdihakin Ali, Alexander Beraki, Martin Ellingsen, Sotirios Papagiannopoulus och Taha Ayari är samtliga borta på grund av skador.


Trolig startelva AIK: 3-5-2: Nordfeldt, Hansen, Isherwood, Tychosen, Edh, Celina, Dabo, Besirovic, Valakari, Guidetti, Pittas




Läget i IF Elfsborg:
Efter en tyngre period i allsvenskan med förlust både borta mot Sirius och hemma mot Häcken så fick äntligen eleganterna kliva ut i Europa igen för tredje omgången mot Galatasaray. En förväntad oerhört tuff match mot de extremt offensivt skickliga Turkarna. Galatsaray tryckte på direkt från start och lyckades trycka in hela tre bollar bakom Isak Pettersson, ridå... Trodde man, men nädå Hiljemark lät inte sina gubbar förödmjukas och i andra halvlek ändrades matchbilden helt. Först Hult, sedan straff av Baidoo och di gule hade helt plötsligt häng. Trots den fina elfsborgspressen (borde bli ett nytt ord för när lag pressar bra.. i mitt tycke) så lyckades Gala trycka in 4-2 i 83e.. lite orättvist men så är det mot topplag i Europa, var förlusten ett faktum nu? Det tyckte inte kapten JOHAN LARSSON som på något vänster klackar med sig en boll och slår in 4-3. Där sluta tyvärr målskörden och inga poäng infann sig för de gulsvarta men vi tar med oss att vi vinner andra halvlek mot självaste Galatasaray med 1-3! Fortsätter vi som vi spela andra halvlek mot Gala så kan vi göra det till en svår match för Gnaget.


Resultatrad med senaste matchen högst upp:
  • Galatasaray – IF Elfsborg: 4-3
  • IF Elfsborg – BK Häcken: *internal error
  • IK Sirius – IF Elfsborg: *internal error
  • IF Elfsborg – AS Roma: 1-0
  • Kalmar FF – IF Elfsborg: 1-3

Skadade och avstängda i IF Elfsborg:
Fystränare Victor Stoltz och Dan Fransson plus fysioterapeuterna gör som vanligt ett kanonjobb och gör att denna listan är tom!

Trolig startelva IF Elfsborg: 3-4-3: Pettersson, Yegbe, Holmén, Henriksson, Hult, Besfort Zeneli, Ouma, Hedlund, Qasem, Baidoo, Arber Zeneli


Gula rutan
  • Elfsborg har inte förlorat mot AIK de fem senaste matcherna.
  • Elfsborg har gjort nio mål senaste fem matcherna.
  • AIK har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

Tipset
Ja, vad ska vi dra till med här.. Får Hiljemark gubbarna att spela lika bra som andra halvlek mot Gala så kommer gnaget att få det tufft. Det är dags att återta segertåget innan allsvenskan går i dvala, 1-3 till di gule. Mål av Qasem, Arber Zeneli och tredje trycks in efter ett magiskt klapp-klapp spel av Larsson och Frick som trycker dit en stenhård vrist mellan Nordfeldts långa ben.

 

Tim Pettersson2024-10-26 17:16:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg