Nationalarenan, Friends Arena, 2021-09-20 19:00

AIK - IFK Göteborg

Inför AIK - IFK Göteborg: Dags att koppla greppet om Lennart
Alexander Milosevic går in i en spännande batalj mot Marcus Berg.

Inför AIK - IFK Göteborg: Dags att koppla greppet om Lennart

AIK tar emot ett stökigt IFK Göteborg på hemmaplan. Efter att Malmö och Djurgården kryssat i lördags så har AIK givits möjligheten att gå upp i ensam serieledning vid seger ikväll.

Det är ett AIK som kommer från en svag prestation senast mot Mjällby på Strandvallen. Såklart var det en plump i protokollet och det händer alla lag i serien. Det viktigaste efter det är att komma ur svackan och studsa tillbaka. Ur det perspektivet så går jag in med goda förhoppningar in i denna match just för att AIK brukar sällan göra två dåliga prestationer i följd. 

Man kan stirra sig blind på tabellen och garva åt IFK Göteborg men faktum är att jag vill lyfta ett varningens finger inför denna drabbning. Matcherna mellan dessa lag är oftast präglat av kamp och liknar verkligen derbyna mot våra stadsrivaler. Med det sagt så ska AIK gå in som klara favoriter men det kommer inte bli någon promenad i parken. Min magkänsla är att det kommer bli en tät tillställning. 

Är det läge att starta Nabil Bahoui?

Många minns och längtar tillbaka till Nabil Bahouis högsta höjd han har visat i sina tidigare sejourer i AIK. Om vi ska vara ärliga så har vi inte fått se en tillstymmelse av det vi vet att han kan. I min värld så tycker inte jag att han är en ytter längre med tanke på att han verkar ha tappat en del explosivitet efter sina skadeproblem. Med tanke på att varken Henok Goitom eller Bojan Radulovic har öst in mål så skulle jag verkligen vilja se Nabbe som anfallare. 

Om vi riktar fokuset till matchen mot IFK Göteborg så känns det som att det är en match som skulle kunna passa Nabil Bahoui bara på ren mentalitet. Trots allt så har han någon form av förmåga att kunna avgöra stora matcher och vara tungan på vågen. Undertecknad tror helt enkelt att han startar ikväll. 

Trolig elva:

Kristoffer Nordfeldt 

Mikael Lustig
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Zach Elbouzedi
Sebastian Larsson
Bilal Hussein
Nabil Bahoui

Nicolas Stefanelli 
Henok Goitom

Håller ni med om att det är läge att starta Nabil Bahoui och tror ni att AIK löser tre poäng? 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-09-20 07:30:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen