Nationalarenan, Friends Arena, 2021-10-24 17:30

AIK - IFK Norrköping

Inför AIK - IFK Norrköping: Bartosz Grzelak mot Rikard Norling
Luriga gäster väntar för Bartosz Grzelak och AIK.

Inför AIK - IFK Norrköping: Bartosz Grzelak mot Rikard Norling

Ett extremt spännande toppmöte stundar på Nationalarenan. Rikard Norling ska ännu en gång återvända till Solna som motståndare till laget i hans hjärta.

Det är ett AIK som kommer ifrån en tung derbyförlust mot Hammarby som man kvickt vill glömma. Känslan då var att vi var helt borta ur guldstriden men när Djurgården blev totalt förnedrade av Elfsborg dagen efter så fick man upp nya förhoppningar sjukt nog. 

Undertecknad ska inte bli tjatig men med AIK:s bortaspel så ska vi inte kunna hänga med hela vägen. Det kan låta som någon typ av förlorarmentalitet men vi måste gräva där vi står och att komma bland de tre första är brutalt viktigt för klubben. Dels sportsligt såklart med att få in ännu mer tro på det vi håller på att bygga upp men också den ekonomiska biten med spel i Europa som är fundamentalt för klubben.

Tillbaka i vår borg 

Nu slänger vi bort all form av negativitet från föregående helg. I eftermiddag är AIK tillbaka på hemmaplan igen och vi vet hur det brukar gå då. Facitet sju av sju segrar på Nationalarenan sedan publiken återvände är verkligen starka papper. 

Hur ska vi utnyttja Norrköpings brister på bästa sätt? Jo, vi ska ha spelare som antingen är duktiga att slå ut sin gubbe eller spelare som är duktiga på att löpa utan boll. Rikard Norlings lag har tydliga inslag av det han försökte göra med AIK föregående säsong men inte lika riskfyllt. De spelar med en hög press och inslag av man mot man i försvarsspelet. 

Så när vi ska gå till tankar kring en startelva så hade jag önskat att Bartosz Grzelak rör runt lite i dagens match. Dels för att det är tätt mellan matcherna då Malmö väntar på bortagräs i veckan men också för att kunna straffa Norrköping rejält. 

Försvarslinjen och det centrala mittfältet är inga konstigheter, där är vi starka så där ska vi inte rucka på något. Däremot när vi kommer framåt i banan så hade jag spelat Zachary Elbouzedi fortsatt ute till höger. Vidare så hoppas jag att Nicolas Stefanelli får återgå till vänsterkanten efter sin avstängning. Den halvleken mot Djurgården var argentinaren löjligt bra i den positionen. 

Slutligen längst fram så ska Filip Rogic och Nabil Bahoui spela i min bok. Nu är det dags att ge Rogic möjligheten att spela i sin bästa position och det är just i en central roll. Han kan löpa sönder motståndare och öppna upp för sina lagkamrater. Henok Goitom har inte varit så lyckosam i poängprotokollet den senaste tiden så jag kan tycka att han kan få en välbehövlig vila här och komma in från bänken ifall vi behöver förändra matchen. Dessutom har Bahoui alla egenskaper för att vara en "9:a" så det skulle vara intressant att få se honom i den rollen.



Elvan jag hoppas på: 

Kristoffer Nordfeldt 

Mikael Lustig
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Bilal Hussein
Sebastian Larsson

Zachary Elbouzedi
Filip Rogic
Nicolas Stefanelli 


Nabil Bahoui

Rikard Norling har alltid en räv bakom örat

Precis som rubriken lyder så vet vi alla vilken taktiker han är. Sedan är det alltid speciellt när Rikard Norling står på motståndarsidan mot AIK. Vi alla vet var hans hjärta tillhör. 

Som jag varit inne på tidigare i texten här så är det ett lurigt och spetsigt lag som väntar för AIK. Det gäller att vara på sin vakt på alla vis för att vi ska kunna slå detta Norrköping.

Gästerna kommer senast ifrån ett rejält plattfall när man blev överkörda av BK Häcken. Norling saknades visserligen fysiskt på plats med sin närvaro för att han var sjuk. Dock är det inte alls okej ändå att förlora med 5-0 mot ett lag som Häcken som inte har lika mycket att spela för.

Spelaren AIK såklart får se upp för är den mycket skickliga anfallaren Samuel Adegbenro. Nyförvärvet har verkligen varit en succé och toppar skytteligan i skrivande stund med sina 14 mål. Kan Alexander Milosevic och hans kollegor där bak isolera Adegbenro så är mycket vunnet. 


Tror ni AIK löser tre poäng eller kommer Rikard Norling lyckas att förstöra festen?

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-10-24 09:00:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen