Inför AIK – Malmö FF ”Tredje ronden”
Senast det begav sig.

Inför AIK – Malmö FF ”Tredje ronden”

"Can we play you every week" brukar engelska fotbollssupportrar hånfullt sjunga mot sina besegrade motståndare och det är en ramsa man tänker på när vi återigen ska möta Solnas allmänna idrottsklubb för tredje gången på kort tid och förhoppningsvis slå dem en tredje gång.

MFF mötte AIK redan i cupkvarten i mitten av mars i en svängig batalj där Malmö hade spelet men där AIK hängde med målmässigt fram till förlängningen där Solnagänget drog på sig en straff och åkte ur. Andra mötet var på Stadion och precis som vanligt fick Gnaget åka hem med svansen mellan benen efter 3-0 i baken. Men efter det mötet och en jobbig start på säsongen så har de radat upp 1-0 segrar och står inför morgondagens match på fyra raka och 15 pinnar.

Efter vårt möte mot de svartgula så har vi hackat lite med två kryss borta mot Värnamo och Hammarby men också två otroligt stabila hemmasegrar mot IFK Göteborg och Mjällby, vilket gör att även de himmelsblåa regerande mästarna står på 15 poäng, ett bakom nyss nämnda Hammarby.

Det som imponerat mest är att vi haft en lång skadelista där vi bl.a. hittar Kiese-Thelin, Lewicki, Christiansen, Nalic Berget m.fl. m.fl. (totalt tio spelare) och ändå har vi lyckats hålla nollan intakt och förlustkolumnen ren. Vår breda trupp har verkligen fått visa upp sig från sin bästa sida och glädjande nog kan vi hälsa AC, Berget och Rieks men framför allt Knutsen tillbaka i matchtruppen även om ingen av dem lär vara redo för 90 min. Dessutom ska Johan Dahlin kunna spela igen.

Så det är två formstarka lag som kanske inte sprutat in mål under säsongens inledning men som varit otroligt stabila bakåt. MFF har som bekant släppt in endast ett mål (mot Elfsborg i omg. 2) och även om AIK släppt in desto fler så har alla dessa mål kommit i två matcher. Tidigare under säsongen har vi dessutom fått se Milos MFF prioritera försvaret i tuffa bortamatcher (Djurgården i Cupen och Bajen i AS) så en målsnål tillställning kan man nästan räkna med.

Som vanligt i dessa matcher kommer mycket avgöras i mittens rike och det ska bli kul att se vilka motdrag Gnaget gör för att inte låta Larsson och Hussein bli alldeles för isolerade mot MFF:s mittfälttrio, som jag tror kan bestå av Erdal, Sergio och Ola. Kan dessa himmelsblå herrar få stopp på Larssons leveranser och Husseins djupledshot är mycket vunnet och vad de själva kan göra med en boll vet vi alla.

---

Var: Friends Arena, Solna
När: 19.00

Fredy Espitia2022-05-10 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?