Nationalarenan, Friends Arena, 2021-11-07 15:00

AIK - Östersund

Inför AIK - ÖFK: Plattan i mattan som gäller
AIK måste ösa in mål i denna drabbning mot nedflyttade Östersund.

Inför AIK - ÖFK: Plattan i mattan som gäller

I eftermiddag väntar en brutalt viktig match för AIK i jakten på spel i Europa kommande säsong. Ett utcheckat Östersund väntar på Nationalarenan.

En rejäl reaktion att förvänta

Det är ett AIK som kommer ifrån en fruktansvärd prestation mot Halmstad på bortaplan. Man kan förlora fotbollsmatcher men man får inte förlora på det sättet i en svartgul tröja. Bortaspöket är något vi får göra oss av med nästa vecka mot Varberg. 

Nog om det negativa för nu måste Bartosz Grzelak och hans mannar trycka på gasen direkt från start mot Östersund. Målskillnaden kan som bekant bli avgörande ifall man missar topp tre eller inte. Så efter den senaste tidens dåliga prestationer spelmässigt så förväntar sig alla en kraftig reaktion på detta till eftermiddagens match. 

När vi kommer till snacket om startelvan så kan vi börja med vår sista utpost längst bak. Kristoffer Nordfeldt har under en längre tid spelat med en känning men missade ju senaste matchen till följd av detta. Bartosz sade efter matchen mot Halmstad att vi får se om Nordfeldt blir frisk till på söndag.

I min bok så ska det inte spela någon roll vem som står i mål mot Östersund, det ska inte vara det absolut avgörande för att laget ska vinna matchen. Ställ Budimir Janosevic i mål och så låter vi Kristoffer Nordfeldt få en till träningsvecka så han garanterat blir frisk till nästa match. 

Annars i elvan så är det den återkommande frågan hur AIK ska formera offensiven. I min värld så har vissa spelare fått lite för mycket speltid nu utan att prestationerna ska ligga till grund för att få fortsatt förtroende. Så därför skulle undertecknad föreslå att det rörs om lite idag. 

Zachary Elbouzedi vill jag ha ute till höger trots att den förra matchen kanske var hans sämsta prestation personligen så behöver vi hans snabbhet och finurlighet. Irländaren älskar ju att spela på Nationalarenan och har legat bakom i stort sett alla mål sedan han kom till klubben.

Till vänster är det dags att spela Erik Ring igen. Fick starta en hel del matcher innan senaste landslagsuppehållet och hade en uppåtgående form. AIK behöver farten och kreativiteten på kanterna så för mig är det inget snack att Ring måste få chansen. 

På topp så hoppas man ju att läkarteamet kan laga ihop Nicolas Stefanelli ifrån senaste matchen där han klev av skadad. Vill ha han längre fram i banan då hans presspel kommer mer till användning och att han är en vass avslutare.

Bredvid honom så är det väl ändå dags att ge Bojan Radulovic möjligheten? Ingen av hans konkurrenter har gjort någon glad på sistone. I Radulovic så får vi ju en garanterad närvaro i straffområdet då han alltid kommer till lägen. Sedan handlar det givetvis för honom att förvalta lägena han får i matcherna för att bli en startspelare framöver. 



Elvan jag vill se:

Budimir Janosevic

Mikael Lustig
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Zachary Elbouzedi
Bilal Hussein
Sebastian Larsson
Erik Ring

Nicolas Stefanelli 
Bojan Radulovic 


Hur tycker ni att startelvan ska se ut och tror ni att AIK löser en överkörning idag?

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-11-07 08:22:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen