Inför AIK – Örebro SK; Svåraste testet hittills
Robert Åhman – Persson imponerade senast och krönte insatsen med två mål

Inför AIK – Örebro SK; Svåraste testet hittills

Obesegrade AIK tar på lördag emot det på pappret hittills svåraste motståndet under försäsongen, då Örebro SK gästar Skytteholms IP. Upplagt för bra fotbollsunderhållning, mitt i hetaste hockeytider.

AIK är alltjämt obesegrade under årets försäsong. I senaste matchen vann Gnaget över de mediokra, men likväl estniska mästarna, FC Flora. Slutresultatet skrevs till hela 5-0 efter bland annat två mål av Robert Åhman – Persson. AIK är nu uppe i fem raka matcher utan förlust, vilket är ett näst intill oroväckande bra resultat. Man skall dock ha i åtanke att lagen AIK har mött har varit av varierade kvalitet. Men på lördag kan man inte ifrågasätta motståndets kvalitet, då starka Örebro står på andra sidan planhalvan. Upplagt för en sevärd match alltså, och det hittills svåraste testen för Alms nya lagbygge.

Läget i laget
Pontus Engblom har haft en lättare skadekänning under en tid och om han kommer till spel på lördag är ännu oklart. Gabriel Özkan joggar som vanligt vid sidan av planen. Det rapporters dock att Gabbes rehabträning går framåt och förhoppningsvis får vi se AIK:s egna Kaka i en matchtröja inom en snar framtid.

Martin Mutumba gör hela tiden framsteg i sin träning och borde vara i speldugligt skick ganska omgående, dock är han inte uttagen till morgondagens match.

Goran Slavkovski och Sandro provtränar vidare. Och även om Slavkovski saknas imorgon så antydde Novakovic nyligen i en intervju att det är högst aktuellt att de båda får åka med på träningslägret i Turkiet, som går av stapeln i nästa vecka.

Alm, Nebojsa och tränarteamet har ett i stort sett skadefritt lag att tillgå kan välja och vraka ur truppen inför lördagens match. Troligtvis får vi se en startelva som mycket väl kan vara den samma som i den allsvenska premiären senare i vår.

 Truppen i sin helhet; 2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström, 11 Sandro José Ferreira da Silva (provspel), 13 Kyriakos Stamatopoulos, 14 Kenny Pavey, 16 Martin Lorentzson, 18 Niklas Maripuu, 19 Teteh Bangura, 20 Mohamed Bangura, 24 Daniel Gustavsson, 25 Yussuf Saleh, 27 Ivan Turina och 28 Viktor Lundberg.

Motståndet – Örebro SK
Örebro slutade på en finfin tredje plats i den allsvenska tabellen förra säsongen. Laget imponerade stundtals stort och Nordin Gerzic och grabbarna kan vara nöjda med fjolåret.

Under årets försäsong har ÖSK hunnit med att spela hela tio matcher. Laget har varit ute på en internationell turné och spelat i bland annat Norge, Turkiet och Finland. På de tio matcherna har Örebro noterat tre vinster, en oavgjord och sex förluster. I senaste matchen förlorade ÖSK mot Hammarby med 2-0, hemma på Behrn Arena.

På lördag får AIK se upp med nämnda Nordin Gerzic. Den spelskicklige mittfältaren var en stor del av Örebros lyckosamma 2010. Dessutom skall det höjas ett varningens finger för yttermittältaren Marcus Astvald i truppen och de intressanta nyförvärven Kuštrim Luštaku och Valdet Rama, som båda hämtats in från tyska ligan.
 
Ladda upp med fotboll
Lördagens match är försäsongens sista på Skytteholm. Så detta är sista chansen att se AIK slipa formen på hemmaplan inför årets allsvenska, och den perfekta uppladdningen inför den obeskrivligt viktiga hockeymatchen som spelas senare under eftermiddagen.

Matchstart är klockan 13:00, lördagen den 5/3. Arenan är Skytteholms IP.
 
 
 

Micke Widerberg2011-03-04 19:32:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen