Inför Ängelholms FF - Malmö FF

Inför Ängelholms FF - Malmö FF

Dags för rond två i Svenska Cupen och ett Skånelag står för motståndet!

Efter en alldeles utmärkt start på 2022 års cupäventyr, med en femetta hemma mot GAIS så är det nu dags för gruppspelets andra match.
För motståndet står ett Skånelag som inte korsat vår väg så ofta de senaste åren, nämligen Skäldervikens stolthet, Ängelholms FF.

Malmö FF andas harmoni. Storsegern mot Makrillarna från Göteborg kom efter en trygg och välspelad match och ungefär samtidigt kommunicerades det ut att klubbens ekonomi är historiskt stark, vilket säkert ger råg i ryggen i ansträngningarna för att ytterligare förstärka truppen inför den allsvenska starten.

Milos Milojevic tar cupen på allvar och han säger inför matchen att han inte kommer att rotera i onödan utan satsar på att sätta starkast tänkbara elva på plan i morgon.
Sett till vad tidigare tränare ibland har gjort, kanske i övertro på truppens bredd, så uppskattar jag att Milos tycks fokuserad på att säkra avancemanget så fort som det bara går.

Bortsett från långtidsskadorna saknar MFF Martin Olsson i morgon, men i övrigt är det en stark trupp som kan mönstras mot de gula nordvästskåningarna.
Det blir alltså ett MFF med bland annat AC, Peña och Birmancevic som kommer att göra livet tufft för hemmalaget.

För mig personligen kittlar det dock mest att få se de där fina talangerna som kanske i år kan ta steget till att bli fullödiga allsvenska stjärnor. Adi Nalic, Sebastian Nanasi och Malik Abubakari är kanske de som jag tror mest på. Den trion kan blir rysligt bra om de slipas lite till och de här cupmatcherna är utmärkta tillfällen att visa framfötterna.

Ängelholms FF vet jag ytterst lite om, mer än att de skall spela i Div 1 Södra kommande säsong och leds av HIF:s gamle tränare Roar Hansen. Roar konstaterar att få möta MFF är det svåraste man kunnat utsättas för inom svensk fotboll men att det skall bli en kul utmaning.

För MFF handlar det givetvis om att inte underskatta motståndarna utan att direkt ta kommandot och att försöka döda matchen, vilket man föredömligt lyckades med mot GAIS Jag hoppas på hög, synkroniserad press som tidigt i matchen tvingar ÄFF till misstag vilket i sin tur ger MFF målchanser.

Jag spekulerar inte i startelvan mer än att Milos sannolikt startar med det han anser vara det starkaste han har. Gruppspelet skall hem och inga ben skall sparas i onödan. Kanske får vi se Anders Christiansen och Sergio Peña tillsammans och bara det borgar för hög kvalitet och en kreativ speluppbyggnad.

Huruvida Berget får starta på topp eller om det blir Malik Abubakari står skrivet i stjärnorna, men det hade inte förvånat mig om Abubakari får chansen från start och att Berget kanske utgår från högerkanten.

Hur det än blir med laguttagningen skall det bli fint med ännu en tävlingsmatch och jag tror och hoppas på att Di Blåe tar ännu ett stort kliv mot gruppsegern.
Framåt Malmö!
 

Pontus Kroon2022-02-25 20:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?