Inför Ariana hemma: ”Vill se en hunger och att vi vågar anta utmaningen”
Let's go, Yellow and White!

Inför Ariana hemma: ”Vill se en hunger och att vi vågar anta utmaningen”

Imorgon eftermiddag jagar FFF tre viktiga poäng hemma mot tiondeplacerade Ariana FC. FFF har inte vunnit på fyra matcher men är nu laddat till tänderna för att bryta den sviten och befästa serieledningen.

Linus Borgström är en av alla taggade FFF-spelare. Han är förväntansfull inför matchen mot Ariana FC, som kommer från Malmö – där han bodde tidigare.
– Det är två lag som vill hålla i bollen. Vi kommer bygga vidare på förra matchen där försvarsspelet var bättre igen. Vi ska försöka skapa fler målchanser imorgon. Jag tror att det kommer bli en rolig match att spela, säger Linus Borgström.
Den 23-årige högerbacken vet vad han kräver av sig själv och resten av laget:
– Jag förväntar mig att alla kommer springa för laget. Vi ska jobba som ett lag både offensivt och defensivt och göra så mycket sm möjligt med kvalité. Det är många som är sugna på att ta tre poäng igen, säger Linus Borgström.

Rutinerade kantspringaren Rasmus Andersson instämmer.
– Jag vill se en hunger och att vi vågar anta oss utmaningen, där vi bara bestämmer oss för att vi ska ha denna match. Personligen tycker jag att vi är ett väldigt homogent lag där alla gör sitt yttersta och lägger ner massvis med löp så det känner jag mig trygg i. Jag har förståelse för att man från sidan kan tycka att det ser krampaktigt ut i vissa skeden man jag kan försäkra er om att alla i spelar- och ledartrojkan hela tiden gör sitt yttersta i alla lägen för att vi ska vinna matcher, säger Rasmus Andersson och fortsätter:
– Vi har otroligt höga krav på oss själva och då gäller det i vissa lägen att bara släppa ner axlarna lite och inse att det bara är fotboll vi lirar. Något vi alla tycker är kul och är duktiga på. Tillsammans med stödet från läktarhåll hoppas jag att vi kan göra det till en trevlig söndag.
Vad ligger lagets fokus på nu när vi går in i slutskedet av säsongen?
– Att vinna matcher, vilket i och för sig varit vårt huvudfokus även i januari där vi pratat om att bygga en vinnarkultur. Men nu har vi fyra tuffa höstmatcher kvar och vi går in i en avgörande fas av säsongen där poängen är det överlägset viktigaste. För att göra detta krävs det att vi uppträder som en kollektiv enhet där alla springer och fightas i 90 minuter, säger 31-åringen.

FFF har haft några sjukdomar i veckan men alla som har varit sjuka är nu helt fit for fight. Remo Gotfredsen Grgic och Gabriel Johansson är skadade och missar matchen. Det gör också Melker Larsson, som fick en smäll på träningen igår.

Truppen:
Anton Andersson
Linus Borgström
Nils Bertilsson
Edvin Christiansson
Tim Stålheden (K)
Oliver Silverholt
Godwin Aguda
Leonardo Farah Shahin
Melker Nilsson
Christoffer Carlsson
Lucas Sibelius
Oskar Lindberg
Melwin Kocanovic
Rasmus Andersson
Noel Hansson
Hugo Tilly
Gustav Lillienberg
Vincent Bodiroza

Avspark sker klockan 16.00. Säkra era biljetter och kom och stötta laget. Here we go!!

RED2024-10-19 12:34:35
Author

Fler artiklar om Falkenberg