Tele2 Arena, 2020-06-25 18:00

Hammarby - IFK Göteborg

Inför Bajen-Blåvitt – Kvartsfinal i cupen

Inför Bajen-Blåvitt – Kvartsfinal i cupen

Hammarby tar under torsdagen emot IFK Göteborg i Svenska cupens kvartsfinal på Tele2. Observera att matchen startar redan klockan 18 och sänds på C More.

Det har varit några förvirrande dagar efter förlusten i derbyt senast mot AIK. Bajen som brukar älska derbyn och med en tydlig spelidé stod inte att känna igen och blev rättvist besegrade.
 
Fördelen med det täta matchandet är att det inte finns någon tid att gräva ner sig utan det är upp på sadeln direkt och ladda om inför nästa match vilket är kvällens kvartsfinal. Matchen skulle ha spelats i mars men blev uppskjuten och bestämdes så sent som förra veckan att cupen skulle återupptas ikväll. 
 
Bajen har redan en Europaplats i och med fjolårets tredje plats i Allsvenskan men under vintern talades det om tydligt att Bajen tar cupen på största allvar och nu är vi faktiskt bara tre matcher från en titel som Jocke Björklund uttalade sig om på Bajens hemsida. Dessutom är det en titel som Bajen aldrig har vunnit. 
 
Till matchen saknas ännu Junior, Simon Sandberg och Aron Johannsson. Dessutom står Alexander Kacaniklic och Mads Fenger över matchen på grund av skadekänningar. Däremot är Richard Magyar tillbaka i truppen. 
 
Två spelare som definitivt stärkte sina aktier senast genom sina inhopp var Gustav Ludwigson och Kalle Björklund . Därför känns det troligt att vi får se åtminstone någon av dessa från start. 
 
Kvällens motståndare IFK Göteborg har precis som Bajen inlett Allsvenskan med en seger, en oavgjord och en förlust. Senast blev det 2-2 mot Mjällby där återvändaren Mattias Bjärsmyr gjorde mål i sin comeback och Sargon Abraham kvitterade med matchens sista spark. 
 
Bajen-Blåvitt på Tele2 har de senaste säsongerna varit en grönvit fest. Bajen har fyra segrar av fem möjliga. Förra årets möte slutade 6-2, repris ikväll?
 
 
Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-06-25 11:02:33
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!