Tele2 Arena, 2021-05-01 17:30

Hammarby - Häcken

Inför Bajen-Häcken: Ångestmöte i fjärde omgången

Inför Bajen-Häcken: Ångestmöte i fjärde omgången

Bajen tar emot BK Häcken i den fjärde omgången av Allsvenskan. Matchstart 17:30.

Ja ”ångestmöte” kallas mötet av media. Två tippade topplag som båda imponerade i cupen har nu en tunn poängskörd. Bajen har en seger och två förluster medan gästerna Häcken har tre raka förluster. Svettigt värre för Billborn och Alm.


Vinna eller försvinna för någon av dessa herrar?

Bajen var inte riktigt nära mot AIK denna gång heller på Friends. Bajen gjorde väl en okej insats men var för svaga bakåt vid AIKs mål. Först tilläts planens kortaste spelare Nicolás Stefanelli vinna en ensam nickduell för att sedan hinna först på returen utan att någon Bajenspelare ens gjorde en ansträngning. I den andra halvleken var det dags igen när Nabil Bahoui också fick gå upp helt ensam på en hörna och nicka in 2-0. 


Sandberg och Fenger deppar efter insläppt mål i derbyt senast.

När det gäller Bajens offensiva spel lös det med sin frånvaro då både Ludwigson och Amoo kom alldeles för långt ner i planen och då blev Astrit Selmani alldeles ensam längst fram. Mittfältstrean har inte heller den riktigt kommit igång och det är endast Abbe Khalili som både producerat och tagit ett stort ansvar vad gäller distansmeter. Kanske är det dags för Aimar Sher att ta plats?


Dags för Aimar Sher? Sher gjorde sitt första allsvenska mål i fjolårets möte mellan lagen

Nyförvärvet och skyttekungen Astrit Selmani har ännu inte gjort sitt första allsvenska mål och det börjar bli dags för det. Han gör ett stort jobb i presspelet och defensiven men hamnar alldeles för långt ut emellanåt och vi får hoppas att Stefan Billborn har justerat så att chanserna kommer till Selmani. Ett nyförvärv som däremot har imponerat är Jon Gudni Fjoluson som sett majestätisk ut i sedan ankomst. Hans samarbete med Mads Fenger känns betryggande och jag hoppas de får fortsätta spela tillsammans i 30 omgångar så gott det går utan rotation. 


Ett av Bajens bästa nyförvärv de senaste säsongerna redan nu?

Motståndarna Häcken har som sagt inlett Allsvenskan tungt efter förluster mot Halmstad, Malmö och Sirius. Laget är ett namnkunnigt sådant med kvalitativa förstärkningar inför denna säsong som Alexander Jeremejeff, Jack Lahne, Martin Olsson och Tobias Heintz. I truppen finns även fjolårets succéman och Bajenprodukten Leo Bengtsson som kommer sysselsätta sin kompis Simon Sandberg på högerbacken. Lagen möts även i cupfinalen i slutet av maj.

De senaste årens möten i Allsvenskan:
2020: Hammarby-BK Häcken 1-1
2019: Hammarby-BK Häcken 4-1
2018: Hammarby-BK Häcken 1-0
2017: Hammarby-BK Häcken 1-2
2016: Hammarby-BK Häcken 2-3
2015: Hammarby-BK Häcken 2-0

Forza Bajen!

Robert Bäckström2021-05-01 09:09:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!