Tele2 Arena, 2021-07-22 18:45

Hammarby - Maribor

Inför Bajen-Maribor: Europaspelet inleds

Inför Bajen-Maribor: Europaspelet inleds

Under torsdagen kliver Bajen in i Europaspelet som inleds mot slovenska klubben NK Maribor. Matchstart 18:45.

Efter cupsegern i maj går Bajen in i den andra omgången av Europa Conferene League som består av ett dubbelmöte mot Maribor och där vinnaren får möta antingen serbiska klubben Cukaricki eller Sumqayit från Azerbajdzjan som spelade 0-0 under onsdagen.

Bajen fick känna på lite Europaspel förra säsongen med seger mot Puskas Akadémia innan uttåget mot Lech Poznan på Tele2. Det var en besvikelse liksom säsongen 2020 överlag.


Paulinho tackar högre makter efter sitt 3-0 mot Puskas Akadémia. 

Med nye tränaren Milos Milojevic har Bajen inlett den andra halvan av säsongen med två segrar mot Degerfors och Örebro och en oavgjord mot Halmstad. Milos har inte varit rädd att ändra både spelare och formation och därför är det lite svårt att sia om en startelva och ännu svårare att scouta Hammarby 2021 kan man hoppas.



Bajen gjorde en stabil match i Örebro senast och där framförallt försvarslinjen tillsammans med målvakten Oliver Dovin och mittfältaren(för dagen) Mads Fenger hade full kontroll. Med tanke på att Abbe Khalili, Paulinho, Richard Magyar och Simon Sandberg fortsatt saknas pga skador så saknas även David Accam pga personliga skäl och Jeppe Andersen pga avstängning då han blev utvisad mot Lech Poznan förra året. Därför tror jag att Bajen kommer att fortsätta med Mads Fenger centralt på mittfältet och sedan är det frågan om det blir tillsammans med både Darijan Bojanic och Aimar Sher eller bara Bojanic i ett 3-4-3 där exempelvis Vladimir Rodic får ta hand om wingbacksrollen ute till höger. Den platsen har annars Gustav Ludwigson fått vikariera på men där känns det som att han inte kommer till sin rätt och med tanke på att Accam saknas får han nog med glädje flyttas upp till sin numera "vanliga" ytterposition. 


Dags för Rodic att ta steget in från kylan?

Bajen har tagit ut följande matchtrupp:

1. David Ousted
5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
15. Mayckel Lahdo
16. Gustav Ludwigson
18. Filston Mawana
19. Jusef Erabi 
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
25. Davor Blazevic
27. Joe Mendes
29. Loué Bayere Junior
30. Aziz Harabi
31. Aimar Sher
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
35. Axel Sjöberg
42. Bjørn Paulsen
44. Williot Swedberg

Noterbart är att Davor Blazevic är tillbaka i Bajen efter utlåningen till GIF Sundsvall och att spelare som Filston Mawana, Mayckel Lahdo, Joe Mendes och Aziz Harabi är uttagna.


Davor Blazevic är tillbaka i Bajen efter sin utlåning till GIF Sundsvall

Kvällens motståndare NK Maribor har vunnit ligan 15 av 30 gånger som ligan har avgjorts och slutade förra säsongen tvåa i ligan. Under söndagen sparkade de igång den den slovenska ligan och där hamnade Maribor i ett tvåmålsunderläge men kunde dock vända och vinna med 3-2. Deras Europaäventyr inleddes i den första omgången där de vann båda mötena mot armeniska Urartu med 1-0. 2019 gjorde Maribor samma resa till Stockholm för möte i Solna mot AIK i Champions League-kvalet där slovenerna vann dubbelmötet på fler gjorda bortamål.


Maribor kommer till Stockholm med fina minnen efter att ha slagit ut AIK 2019

För Bajens del hoppas jag att Bajen håller sig kalla och inte går bort sig i defensiven och har kylan i avsluten. Dessutom hoppas jag spelarna njuter av att få spela Europaspel med publik till skillnad mot förra året och att det kommer synas direkt vid avspark.

Forza Bajen ut i Europa!

Robert Bäckström2021-07-22 10:01:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!