Tele2 Arena, 2021-07-25 17:30

Hammarby - IFK Norrköping

Inför Bajen-Norrköping: Första riktigt svåra testet för Milos?

Inför Bajen-Norrköping: Första riktigt svåra testet för Milos?

Hammarby välkomnar tabellsexan IFK Norrköping för Allsvenskans omgång 12. Matchstart 17.30.

Efter torsdagens urladdning hemma mot Maribor går Allsvenskan vidare för ännu en hemmamatch för Hammarby, den tredje i Allsvenskan sedan uppehållet. Inget ont om Halmstad, Degerfors och Örebro men nog blir dagens motstånd det första riktigt svåra testet för Milos Milojevic och hans Hammarby.

När det gäller torsdagen var det en match att minnas och jag själv har inte sett Bajen spela så bra sedan hösten 2019. Det kändes verkligen som att Bajen var påkopplade från start och det fanns inte på kartan att Hammarby skulle förlora den matchen. Inställningen fanns där, flytet i spelet fanns där då det kändes som att bollen gick som på ett snöre mellan spelarna. När Maribor väl tog sig förbi Bajens mittfält så stod mittbackarna Björn Paulsen, Aziz Mohammed Ouattara och Jon Gudni Fjoluson i vägen. Även om Aziz fick ta på sig kvitteringsmålet måste jag lyfta hans insatser den senaste tiden att han har varit klockren och han är en fröjd att se spela försvarsspel i ett lag som Hammarby som haft sina problem bakåt de senaste åren.


Bajens nästa storback?

En annan kille som jag inte kan sluta imponeras av är Mads Fenger. När Abbe Khalili varit skadad och kapten Jeppe Andersen varit avstängd har den gode dansken fått flytta upp till mittfältet igen och som han har gjort det. Han har vunnit boll och täckt upp för den pånyttfödde offensive Darijan Bojanic och samtidigt har Fenger fått göra ett hästjobb i det tysta bakom de offensiva spelarna. Det gläder mig att våra fina danskar verkar trivas i Hammarby och med varandra.


Mads Fenger väntas få fortsätta agera supervikarie på mittfältet

Dock verkar något ha skett med cuphjälten David Ousted som fått stå åt sidan för Oliver Dovin de senaste två matcherna. Ousted finns inte ens med i matchtruppen och han nämns heller inte bland de saknade spelarna och spekulationen var i full gång på Bajentwitter under gårdagen. Det ska tilläggas att Bajen har passerat sin kvot av utländska spelare i matchtruppen och förmodligen är det därför Ousted saknas då Milos Milojevic kan ta ut Davor Blazevic igen och att det öppnar för ytterligare en utländsk utespelare på bänken.


Cuphjälten Ousted saknas under söndagen 


Hammarbys matchtrupp ser ut som följande:

5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
8. Jeppe Andersen
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
20. David Accam
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
25. Davor Blazevic
29. Loué Bayere Junior
31. Aimar Sher
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
35. Axel Sjöberg
42. Bjørn Paulsen
44. Williot Swedberg


Bajen startade med 3-4-3 senast och för mig känns det just nu som det mest idealiska spelsystemet och där flest spelare kommer till sin rätt och jag hoppas därför att Bajen fortsätter med samma startelva som sist även om David Accam och Jeppe Andersen är tillbaka. Dock verkar Milos Milojevic inte vara rädd för att rotera och med tanke på returmatchen mot Maribor på torsdag så känns det inte otroligt att så sker även idag.

Dagens motståndare IFK Norrköping fick en bra start i omstarten av Allsvenskan med segrar mot Malmö och Mjällby innan de förlorade senast mot Häcken. Pekingtränaren Rikard Norling har även han problem med skador på nyckelspelare som Christoffer Nyman och Jonathan Levi och avstängning på Isak Bergmann Johannesson. Dock kan det bli så att Levi spelar trots allt.


Unge talangen Lucas Lima firar efter sitt 3-2 mål mot Malmö tillsammans med Kristoffer Khazeni och Linus Wahlqvist

De senaste åren har Hammarby haft väldigt svårt med östgötarna och har endast två segrar mot Peking sedan uppflyttningen 2015. Förra årets möte på Tele2 vann Peking med 1-0 efter mål av skyttekungen Christoffer Nyman. Läge att bättra på den statistiken.

Forza Bajen!
 

Robert Bäckström2021-07-25 10:48:44
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!