Tele2 Arena, 2021-05-08 15:00

Hammarby - Sirius

Inför Bajen-Sirius: Ännu en lördagsmatch utan alla oss
Får Selmani och Ludwigson jubla?

Inför Bajen-Sirius: Ännu en lördagsmatch utan alla oss

Ny lördagsmatch med drömavsparkstiden 15.00 hemma på Nya Söderstadion. Tänk om man hade fått vara där...

Fyra poäng på fyra matcher och ärligt talat har det inte sett särskilt bra ut offensivt. Bajen har haft förvånansvärt svårt att skapa målchanser i inledningen av säsongen och det är bara hoppas Stefan Billborn och Jocke Björklund sitter på nödvändiga nycklar framöver med början imorgon mot Sirius.

Senast mot Häcken var den första halvleken en besvikelse och stackars Aimar Sher fick blott 45 minuter på sig innan Stefan Billborn valde att byta ut honom. Istället kom Darijan Bojanic in och han hade en bra dag på jobbet och gjorde sin bästa match för säsongen och låg dessutom bakom Bajens kvittering med en hörnvariant till Abbe Khalili.


Bajens främste spelare efter fyra omgångar

Säsongens stora värvning Astrit Selmani står fortfarande på noll gjorda allsvenska mål denna säsong och både Astrit själv och Bajen har större förväntningar på honom. Det som däremot var positivt senast var att Astrit oftare kom till avslut vilket han inte har gjort tidigare i samma utsträckning. Med förhoppning om att offensiven kommer igång så kommer även Selmani igång.


Förhoppningsvis kan Selmani bli lika het framför mål som här i diskussion med Faltsetas

Bajens offensiv i övrigt känns som den har förlitat sig på offensiva individuella prestationer från Abbe Khalili, Akninkunmi Amoo och Gustav Ludwigson och Bajen har blivit alldeles för beroende av dem. Abbe Khalili, som har varit Bajens bäste spelare så här långt, har tagit ett enormt ansvar både offensivt och defensivt och vi får hoppas det finns en kontraktsförlängning på bordet för honom. När det gäller våra yttrar känns det som att alla har väntat på att Akinkunmi Amoo ska göra något magiskt så fort han får bollen och det finns en otrolig respekt för honom från motståndarna vilket man märkte senast mot Häcken där han snabbt blev omringad av både fyra och fem motståndare. När det gäller Ludwigson tycker jag att han har hamnat alldeles för långt ner i planen istället för att vara högre upp och pressa vilket också jag hoppas justeras längre fram.


Amoo är mannen alla vill stoppa

Motståndarna Sirius har inlett Allsvenskan på ett imponerande sätt med två segrar och två oavgjorda. Segrarna har kommit mot Häcken och Halmstad och kryssen mot Norrköping och Kalmar vilket är en fin poängskörd mot nämnda lag. Efter förra säsongen tackade Henrik Rydström för sig och flyttade hem till Kalmar och in kom Daniel Bäckström som senast arbetade som assisterande tränare i mästarna Malmö. Han har onekligen fått en smakstart på jobbet i Uppsala och framförallt har Bajen ett tekniskt duktigt lag att se upp med imorgon.


Positiva vindar i Uppland. Här jublas det efter ledningsmålet mot Kalmar senast

Forza Bajen!
 

Robert Bäckström2021-05-07 20:33:18
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!