Inför Bajen-Varberg - Årets första tävlingsmatch!

Inför Bajen-Varberg - Årets första tävlingsmatch!

Efter vintern kommer våren, vi har längtat allihop. Snön är borta och sommaren är på väg. Sången ekar bland betongen, flaggor vajar överallt. Solen lyser över Söderstadions gräs.

Hammarby inleder tävlingssäongen 2020 på samma sätt som de gjorde 2019 genom att välkomna Varbergs BoIS i Svenska cupen. Förra årets möte slutade 3-0 och målskyttarna den gången hette Nikola Djurdjic, Sander Svendsen och Mats Solheim. Ingen av målskyttarna från den gången är kvar men nog finns det andra spelare man längtar efter att få se igen. Tänk er att äntligen få se Darijan Bojanic slå en öppnande boll till en djupledslöpande Alexander Kacaniklic. Eller att äntligen få se kapten Jeppe Andersen rusa in i en motståndare i matchminut tre utan att ha en boll i närheten. 

Till dagens match är även nyförvärven Abbe Khalili, David Ousted, Gustav Ludwigson och Paulinho uttagna för första gången i en tävlingsmatch och nog finns det stora möjligheter för några av dessa att få göra sin debut under måndagen. Simon Sandberg och Vladimir Rodic är de enda två som saknas till dagens match. 

Försäsongen har väl varit en klassisk försäsong utifrån en Bajares ögon. Det har blivit en hel del insläppta mål och faktum är att Bajen inte har tagit en enda vinst förutom i den stängda träningsmatchen mot Linköping i januari. Men som vanligt är det ingen fara på taket enligt tränarna Stefan Billborn och Jocke Björklund och nog är det många av oss som känner oss relativt trygga inför säsongen. 

Dagens motståndare Varberg tränas av Jocke Persson och överraskade många förra säsongen när de säkrade en uppflyttning till Allsvenskan för första gången i klubbens historia. Den stora stjärnan heter Astrit Seljmani och som har jagats av ett antal allsvenska klubbar efter hans succésäsong med 15 gjorda mål. Varberg har inför denna säsong förstärkt med hela tio spelare och en av dessa är den tidigare Bajenspelaren Robin Tranberg som senast spelade i Dalkurd.

Matchstart är 19.00 och så här långt är 14 500 biljetter sålda.

Ses ikväll grönvita bröder och systrar! 

Robert Bäckström2020-02-24 14:35:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!