Bravida Arena, 2021-07-04 15:00

Häcken - AIK

Inför BK Häcken – AIK: Målsnål comeback i spåkulan för AIK

Inför BK Häcken – AIK: Målsnål comeback i spåkulan för AIK

AIK reser ner till västkusten för match mot jumbon BK Häcken. Ett möte som innan säsongen orsakade huvudbry ser nu ut att bli en målsnål men någorlunda enkel bortamatch.

Vi ska skatta oss lyckliga just nu, vi gnagare. Sveriges uttåg ur EM var slumpartat och snöpligt. För merparten av befolkningen ledde det abrupta slutet till en depression där det enda motgiftet är att kunna ladda om för nästa match. Tack och lov är vi alla gnagare och på söndag reser AIK ner till Hisingen för att ta emot den absoluta tabelljumbon Häcken. En antidepressiv medicin att veta duga.

AIK ligger trea för tillfället men befann sig inte i någon direkt toppform när de spelade oavgjort mot Mjällby innan landslagsuppehållet. Något glatt besked finns inte heller att rapportera från genrepsmatchen mot Östersund. För en tråkig tillställning avgjordes efter ett självmål från Per Karlsson. Som sur grädde på moset haltade dessutom Milosevic av planen och är osäker till spel på söndag. Men träningsmatcher är inte alltid trovärdiga lackmustest och resultatet ska inte ses som en indikation på hur laget kommer prestera resterande sommarmånader.

Häcken är årets stora jumbo, dels i mån om tabellposition men även baserat på förväntningar. Laget har endast en seger att hämta från våren, en finalförlust i Svenska Cupen och en förlust mot Halmstads BK i deras senaste genrepsmatch. Och även om Andreas Alms ersättare är den välmeriterade före detta djurgårdstränaren Høgmo kan man inte göra mer än att önska norrmannen lycka till. För även om laget har gjort lika många mål som AIK så är de oerhört beroende av stjärnan Jeremejeff, som dessutom är avstängd inför söndagens möte. I övrigt är Irandust tillsynes fortfarande skadad och Jack Lahne har inte fått lyftet han hoppats på.

Matchen spås bli allt annat än en målfest av de enkla anledningarna att båda lagen har svårt att producera framåt och båda kommer vara väl förberedda. AIK reser absolut ner med en form av favoritskap, men man ska ta Høgmos inträde i beaktning. Komplikationer i truppen och uppradade förluster till trots, Häcken har haft en hel EM-turnering på sig att förbereda sig för mötet och deras långtidsskadade spelare är på väg tillbaka. Med största sannolikhet kommer dessutom AIK att vila både Sebastian Larsson och Mikael Lustig, utöver Milosevic eventuella skada. Tillbaka i truppen finns dock både Kahl och Rogic, redo att assistera en Stefanelli som hittat målet och en Bilal Hussein och Saku Ylätupa som samlar självförtroende ju fler matcher de spelar. Men håll i hatten, det kan blåsa till på Hisingen. 

AVSPARK: Söndag 3 Juli, 15.00 Bravida Arena
TV: Discovery+
SUPPORTERINFORMATION

Max Mohlin2021-07-03 13:00:23
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen