Inför BK Häcken - Malmö FF: 2023 börjar redan nu
Revansch eller repris?

Inför BK Häcken - Malmö FF: 2023 börjar redan nu

Det är så här det känns för de flesta svenska fotbollssupportrar. Det är fem matcher kvar av säsongen - och vi har inget att spela för. Inte ens vår malmöitiska heder - den tappade vi för flera matcher sedan. Häcken borta i det här läget känns som en mardröm redan innan man somnat.

De senaste tio åren har vi varit bortskämda med segrar, titlar, europakval, euforiska matcher med sanslösa upphämtningar och vändningar. Under dessa år har vi varit med om saker som inga andra svenska fotbollssupportrar har varit med om.

Nu är läget liiite annorlunda. 

Det är så här det känns att vara deltagarsupporter. Att hålla på lag i mitten, i mellanmjölkens land. Vi är i ett läge där vi inte ska kunna vara. De andra lagens supportrar skrattar åt oss, hånar oss, och tänker “Rätt åt dem”. 

Vi har hamnat i mitten på grund av kortsiktiga panikbeslut, ogenomtänka panikvärvningar, skador och fan vet vad. Det kommer krävas en rejäl utrensning och ombyggnad av styrelse, kansli och stab för att ta MFF vidare till 2.0-versionen. 

Därför är känslan när Malmö FF styr bussen mot Göteborg och Hisingen, för match mot ligaettan BK Häcken, inte bra. För att uttrycka det milt. 

Men egentligen skiter jag i hur Malmö ställer upp. Men eftersom säsongen är körd, och vi har nada att spela för, är jag inne på kollega Stefans linje i hans Friday-text från igår att låta de unga spela, de som är viktiga inför 2023. Ge dem erfarenhet och speltid i de kommande och avslutande fem matcherna den här säsongen. 

Så därför - skit i resultatet, gå ut och spela fotboll och ha kul. Men gör det genom kamp, aggressivitet, jävlar anamma och ett bultande ljusblått hjärta. 2023 börjar redan nu. 

Inget talar för Malmö. Allt talar för Häcken. Och jag ser gärna att Häcken vinner, för då är det i princip klart att Djurgården inte vinner guldet. 

Bra så. 

Vad: Allsvenskan
Vem: BK Häcken - Malmö FF
Var: Bravida Arena
Supporterinfo inkl biljetter: Här
När: Söndag 23 oktober kl 17.30
Hur: På plats, eller via Discovery+
Varför: I med- och motgång stöttar vi Malmö FF.


PS. Satt och kollade lite på tabellen efter varje omgång för att se hur det gått för MFF och Häcken. Det resulterade i denna bild:

MFF började bäst och låg tvåa efter fem och sju omgångar. Häcken började lite svagare men fick ordning på laget och spelet efter tre omgångar - och har gått som tåget efter det. 

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-10-22 14:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?