-

Inför IFK Göteborg-Bajen: Dags för revansch!

Inför IFK Göteborg-Bajen: Dags för revansch!

Bajen gästar IFK Göteborg i Allsvenskans omgång 19.

Äntligen dags för match igen efter ett långt landslagsuppehåll och inte en allsvensk match på tio dagar. Frustrationen över den tappade ledningen mot Kalmar har däremot varit behövligt att få tid att smälta. 

Uppehållet har förhoppningsvis gjort gott för Bajens spelartrupp som har varit förföljd av skador framförallt på försvarare som tvingade Stefan Billborn till bytet av formation. Simon Sandberg återvänder till matchtruppen vilket är efterlängtat då Bajen för första gången på bra länge har två hela yttterbackar. Inget ont om Tim Söderström och Vladimir Rodic men deras egenskaper behövs längre fram i planen. Till dagens match saknas ännu Dennis Widgren, Alexander Kacaniklic, Kalle Björklund och Junior där de tre sistsnämnda är tillbaka i full träning men är ännu inte redo för match. 

3-5-2 har däremot lyft anfallarna Aron Johannsson och Imad Khalili som tillsammans gjort 6 mål på fem matcher sedan formationsbytet. Med tanke på att Bajen budade på ett antal anfallare under transferfönstrets sista dagar kunde inte tajmingen varit bättre för dessa herrar. 

Kvällens motståndare IFK Göteborg har kryssat sig igenom Allsvenskan med elva oavgjorda på 18 matcher. Tyvärr för tränaren Poya Asbaghi räckte inte cupguldet för att behålla jobbet och när blåvita investerare ville göra sig av honom fick de sin vilja igenom. Hans ersättare är ännu inte klar men hans assisterande Ferran Sibila finns fortfarande kvar och han ansvarar för laget under kvällens match. 

Bajen och Blåvitt har mötts två gånger under säsongen där mötet i Allsvenskan slutade 1-1 efter att Bajen gav bort en straff i 95:e minuten. Dessutom möttes de båda lagen i Svenska cupen där ännu ett oavgjort resultat innebar förlängning där Blåvitt drog det längsta strået efter nya straffar.

Dags för Bajen att ta revansch ikväll! Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-09-10 09:34:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!