Eleda Stadion, 2023-10-02 19:10

Malmö FF - Brommapojkarna
2 - 1

Inför BP hemma
Dags för IKT att måla igen?!

Inför BP hemma

Under måndagskvällen drabbar Malmö FF och Brommapojkarna samman på stadion i Malmö. Här är förutsättningarna inför matchen.

De senaste dagarnas snackis har annars varit avstängningen på Pontus Jansson som närmast kan liknas med en dålig Bellmanhistoria. Av det som kommit fram är det helt obegripligt hur Ponne kan bli avstängd i två matcher.   

Hursomhelst kommer MFF till matchen med ett gott självförtroende där vi är obesegrade i de fem senaste allsvenska matcherna. Senast blev det en knapp – men ack så viktig 2-1-seger borta mot Degerfors i de värmländska skogarna. 

Måndagens motståndare Brommapojkarna inledde säsongen starkt, men har tappat något enormt efter sommaruppehållet och närmaste sjunkit som en sten i tabellen. Om ett nytt kontrakt kändes närmast säkrat i våras, är det långt ifrån samma situation nu där BP i skrivande stund bara har en poäng ner till Sirius på kvalplatsen. 

 *** 

Om man ska spåna lite kring en potentiell startelva får man ta hänsyn till att Anton Tinnerholm, Niklas Moisander och Daniel Tristan Gudjohnsen är skadade. Dessutom saknas Anders Christiansen som inte kommer att spela mer den här säsongen. 

Förmodad startelvan för Malmö FF: Dahlin, Busanello, Olsson, Cornelius, Peña, Berg Johnsen, Berg, Ali, Nanasi, Vecchia och Kiese Thelin. 

 *** 

Historiskt sett har MFF haft det enkelt mot Brommapojkarna. Måndagens gäster gick upp i Allsvenskan, för första gången, så sent som 2007 och därefter har lagen mötts vid tretton tillfällen vid vilka Malmö vunnit tio och tre har slutat oavgjort. Vi har med andra ord aldrig förlorat mot BP i Allsvenska sammanhang. 

Flest mål på BP genom historien har Markus Rosenberg gjort med sina fyra fullträffar. Därefter kommer Guillermo Molins och Emil Forsberg på tre vardera. 

 *** 

Vad? Omgång 25 mot Brommapojkarna.
Var? Stadion i Malmö. 
När? Måndag klockan 19:10. 
TV? Discovery +. 
 

Oskar Uneland2023-10-01 15:01:00

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?