Inför Brålanda - MFF - Sista Europachansen?
Letas Gall fram från frysboxen?

Inför Brålanda - MFF - Sista Europachansen?

Spelet i Allsvenskan hackar - Nu kan vi vara framme vid sista chansen att spela i Europa hösten 2023.

Sedan Andreas Georgsson tog över som huvudtränare har MFF spelat fyra matcher i serien. Det har resultaterat i fyra poäng på ett spelschema som kanske borde gett 12. Nu går Malmö in i ett spelschema i Allsvenskan som ser rejält mycket tuffare ut och frågan är hur man ska klara av att klara när det ser ut som det gör. Den nuvarande femteplatsen i Allsvenskan kommer alltså kanske inte bli så mycket bättre när säsongen summeras och då är cupen sista chansen ut i Europa nästa säsong.

Den chansen börjar imorgon på Sörbyvallen när division 3-laget Brålanda tar emot regerande cupmästarna. Alla 1900 förköpsbiljetterna är sålda och det kommer bli en folkfest för lilla Brålanda. Nu är det upp till MFF att se till att det inte blir en fest även på planen.

Andreas Georgsson gav en fingervisning inför matchen att det kommer ske en hel del rotation och att flera spelare som matchats hårt på slutet sannolikt lär vila.

 - Det kommer vara en match som kommer vara viktig för några av spelarna som inte startat på ett tag. Det är en match som vi tar på fullaste allvar. Vi förbereder oss precis som vilken allsvensk match som helst, med den enda skillnaden att vi väljer att åka dit över dagen, säger Georgsson till MFF.se.

– Generellt, de spelarna som inte startat de sista veckorna, det finns en god chans för de att ta plats i laget imorgon.

Exakt hur laget formeras återstår att se, men klart är att Sören Rieks och Oscar Lewicki ännu inte är spelklara och högst sannolikt är att även Sergio Pena och Johan Dahlin vilas efter sina bekymmer.
Startelvan skulle kunna se ut något i stil med följande
Diawara
Beijmo, Chalus, Moisander, Olsson
Rakip, Lometey
Zeidan
Ceesay, Toivonen, Sejdiu

Malmö hade ledigt på måndagen för att rensa tankarna, men samlades i dag igen för att samla ihop allt inför morgondagens match.
 - Vi har en klar bild av varför vi har fått några resultat emot oss. Det är en kombination av många saker, det är aldrig bara en faktor. Det är lätt att tänka svart och vitt men i fotboll är det i princip aldrig bara en sak, utan det är en mix av grejer. Det finns vissa saker vi måste göra för att vinna matcher, men sen var det en diskussion vi hade och det är bara snack – nu det handlar bara om vad vi går ut och gör i nästa match, säger Georgsson.

Brålanda?
Jag får nog erkänna att min insyn i Division 3 Nordvästra Götaland inte är helt fläckfri, men av resultaten att döma har BIF en del problem och ligger just nu näst sist i tabellen. Senaste matchen slutade med förlust hemma mot serieledande Skövde. Dock bara 0-2 och dessutom med en man mindre mer än halva matchen efter ett rött kort.

Långe Jakob Helldén och Marcus Bengtsson har stått för närmare tio mål tillsammans i år och blir kanske något för MFF att hålla koll på.

Matchen spelas onsdag med start 18.00 och sänds på Cmore.
Framåt Malmö!

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-08-30 18:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?