Inför Brommapojkarna - Malmö FF: Tryck till BP
Ska det himmelslå tåget tuffa över BP?

Inför Brommapojkarna - Malmö FF: Tryck till BP

Det är dags för det himmelsblå tåget att tuffa på i Stockholmstrakten imorgon. Det vi såg i Malmö i lördags mot Kalmar FF var bra, stundtals mycket bra. Rydström & Co har sannolikt gnuggat vidare på det.

Brommapojkarna är nykomlingar i årets Allsvenskan. Nykomlingar brukar ha det tufft, och årets BP är inget undantag. De förlorade första matchen mot Djurgården med 1-3. 

På den allsvenska upptaktsträffen den 20 mars tippades BP komma sist i både medias tippning (inklusive min egen) och av ett stort bettingbolag. Och det är nog där de kommer att landa till slut. En tunn trupp, skador och en lång säsong brukar ta ut sin rätt till slut. 

Å andra sidan brukar nykomlingar göra sina bästa matcher i början på säsongen. Dessutom är det hemmapremiär för BP så de lär nog komma taggade till tänderna. Men frågan är om det räcker. En stor hemmapublik och ett starkt tryck på Grimsta är inte direkt BP:s signum. 

Truppen är en typisk BP-trupp. BP är en av Europas största fotbollsföreningar med en fantastisk ungdomsverksamhet. Många duktiga fotbollsspelare har fått sin tidiga träning och fotbollsutbildning i BP. Men BP:s svaga kort är att de flesta brukar lämna klubben tidigt, vilket gör att kontinuiteten i A-laget blir lidande. Därför brukar truppen bestå av unga egna talanger, kryddat med några mer erfarna seniorer som vänder hemåt. 

Så även i år. Den mest namnkunniga spelaren är målvakten Oscar Linnér, som 2018 vann SM-guld med AIK, blott 21 år gammal. 

MFF har enligt rapporter tränat på bra i veckan. HR verkar prioritera träningarna och släppte inte några A-lagsspelare till U21-matchen i tisdags (förutom “reserverna” Melker Ellborg och Elison Makolli). I det här läget är det helt rätt tänkt av HR. Med en ny tränare med nya spelidéer, och ett mål att vara topp 3 i ligan, då ska träning prioriteras.

Och som sagt, mycket av det vi såg mot Kalmar var bra. Fint passningsspel, ett varierat sätt att ta sig fram i planen, tålamod i spelet och ett stundtals starkt presspel gjorde att Malmö hade bra kontroll på matchen. Vi var dock inte jättevassa framåt, Taha Ali lämnades lite för ensam när han dribblade på kanterna och bakåt kändes det som att vi inte riktigt var beredda eller hann med när Kalmar ställde om snabbt. Kanske var det den nykomponerade trebackslinjen som spökade?

Jag hoppas att HR & Co har gnuggat på detta i veckan. I så fall ska Brommapojkarna inte kunna stå upp mot Malmö FF.

Enligt rapporterna från den himmelsblå staben verkar det mesta frid och fröjd. I den senaste skaderapporten från teamet nämns bara Lomotey, vilket talar för att alla andra är mer eller mindre tillgängliga för spel.

Med tanke på den bra matchen mot Kalmar tror jag att HR låter i princip samma killar starta. Dock tror jag att han går tillbaka till en ordinarie fyrbackslinje:
 

Stefano Vecchia - Isaac Kiese Thelin - Sebastian Nanasi
Anders Christiansen
Sergio Pena - Hugo Larsson
Gabriel Busanello - Lasse Nielsen - Derek Cornelius - Anton Tinnerholm
Johan Dahlin

Enda lilla frågetecknet är Lasse Nielsen, som enligt Fotboll Skånes rapport från en av veckans träningar inte verkar helt hundra efter sin pung-skada. Om han inte kan spela får vi nog se den offensiva startelvan med trebackslinje vi såg mot Kalmar i lördags. Eller Oscar Lewicki som vikarierande mittback. Imorgon kl 14, när startelvan släpps, vet vi

Igår torsdag var det cirka 1 000 biljetter sålda till vår sektion. 

Framåt Malmö!

Vad: Allsvenskan.
Vem: Brommapojkarna - Malmö FF.
Var: Grimsta IP, västra Stockholm.
Supporterinfo inkl biljetter: Här.
När: Lördag 8 april kl 15.
Hur: På plats som runt/förhoppningsvis 1 000 himmelsblå, eller via Discovery+.
Varför: För att vi älskar di blåe, så klart. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-04-07 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?