Inför Budapest Honved FC - Malmö FF
En match för Ola!

Inför Budapest Honved FC - Malmö FF

Efter den relativt enkla segern mot polska Cracovia fortsätter MFF:s resa i Europa League-kvalet. I morgon väntar anrika Honved från Ungern.

Vi får väl vara tacksamma att vi slipper möta Honveds lag från det tidiga 1950-talet, då man faktiskt var ett av Europas allra bästa lag med Ungerska fotbollens allra störste, Ferenc Puskas, i spetsen. Det hade varit en väl hård nöt att knäcka.
Laget MFF skall möta i morgon är inte riktigt i den klassen, men vi får nog utgå från att ungrarna är ett rejält pinnhål högre upp än förra omgångens förhållandevis tama motstånd från Polen.

För Di Blåes del handlar det om att rycka upp sig efter ett par svaga insatser i allsvenskan. Först och främst försvarsslarvbonanzan mot Örebro och sedan snedskjutningsfestivalen mot AIK. Insatser vilka tärde lite på himmelsblåa nerver och kanske även på självförtroendet.

Jag lurar kanske mig själv en aning, men på något sätt tror jag att en stentuff Europauppgift är precis vad vi behöver efter en lite lam allsvensk period. En bättre möjlighet till nystart än en bra internationell insats kan man knappast tänka sig och jag tror att MFF med sina fina Europasäsonger de senaste åren i ryggen ser möjligheterna långt före svårigheterna.

Malmö FF har naturligtvis ett stort avbräck i skadade Anders Christiansen och det är lätt att haka upp sig på detta, men jag anser att MFF:s trupp är stark nog att kunna parera AC:s frånvaro under en period. Den offensiva styrkan hos Toivonen, Thelin, Rieks och Berget tillsammans med deras internationella erfarenhet kan räcka väldigt långt.

Kan Erdal Rakip och Oscar Lewicki ha ett lite högre bolltempo och en aningen högre rättprocent i passningsspelet än de senaste matcherna i allsvenskan är mycket vunnet och kan hela laget synkronisera pressen och störa Honved i uppspelsfasen kan det bli en trevlig kväll.

Om vi är lite oroliga för MFF:s svajiga form kan vi trösta oss med att Honved har inlett det ungerska ligaspelet ännu sämre med två förluster och en seger på de tre första matcherna och man parkerar just nu på näst sista plats i tabellen, så det är ingen motståndare i absolut toppform MFF möter i morgon.

Jag tror faktiskt att Malmö FF har en väldigt bra chans i morgon om skärpan bara finns där. Hafset och slafset från de senaste matcherna måste vara bortslipat och effektiviteten måste vara tillbaka. Då kommer det att gå bra.

Jag lutar mig också en aning mot att vi har den bästa spelaren. Utan att kunna mycket om Honveds trupp vågar jag påstå att MFF:s offensiva nav, även kallat Ola Toivonen, är av avgörande betydelse i de här matcherna. Ola har rutinen, blicken, psyket och fötterna för att göra skillnaden.

Jon Dahl Tomason har trots AC:s frånvaro en fin trupp att laborera med, men det är inte så vågat att tippa på följande startelva:
Johansson - Knudsen, Brorsson, Ahmedhodzic, Larsson - Rieks, Rakip, Toivonen, Lewicki, Berget - Thelin.

Oavsett om dessa elva eller några andra startar i morgon hoppas jag att det är ett modigt, aggressivt och skarpt MFF som ser till att visa att vi inte på något sätt är nöjda med att leda allsvenskan utan att vi hungrar efter nya europeiska framgångar i höst.

Framåt Malmö!





 

Pontus Kroon2020-09-16 20:58:10
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?