Inför Cupamöget: Deltagarnas FF - Onsala (Eller egentligen Onsala - DFF)

Inför Cupamöget: Deltagarnas FF - Onsala (Eller egentligen Onsala - DFF)

Så var det dags igen. Ställa upp i tävlingen vi inte kan vinna. Längre.

Eftersom vi lirat så mycket i Europa har vår cupmatch i Svenska Cupens andra omgång flyttats fram till nu. I teorin är det andra omgången i Svenska Cupen och hemmamatch för Onsala. I verkligheten är det emellertid första omgången för oss och mer intressant en match som närmast kan liknas vid ett playoff till vårens gruppspel. Dessutom spelas alltså matchen i Malmö. Ja. Allt är som vanligt i cupen med andra ord.

Mitt i landslagsuppehållet är det alltså dags för match. Det innebär ju att vi såklart är något brandskattade. Spelare som  Anel, Peña, Martin Olsson, Bonke Innocent, Nanasi, Eile, Nalic, Rakip, Gwargis och Diawara (Kanske missat någon) är borta med landslaget men med tanke på att vi har spelare som Colak, AC, Dahlin, Birmancevic och Berget tillgängliga borde det gå att vinna en match mot ett division 2-lag från Halland. MEN - Det ska ju sägas att det rör sig om cupen så det är väl 50-50 ungefär.

Det rapporteras om en pigg och glad träningsvecka för spelarna med lite mer vila än normalt och flera ynglingar som visat framfötterna. Det kan väl tänkas att man låter någon av de yngre förmågorna får chansen samtidigt som några av de skadade spelarna är tillbaka. Sören Rieks är med i truppen. Franz kommer starta, men däremot är Moisander ännu inte redo för spel.

Startelvan? Praktiskt taget omöjligt att gissa, men det hindrar ju inte en från att försöka eller hur. Så. Något i den här stilen?

Dahlin
Lindman, Lasse, Franz, Eric Larsson
AC, Björkqvist
Berget, Gall, Veljko
Colak

Nä, det kommer sannolikt inte se ut så. Gall har ju frusit fast längst ner i frysboxen, men jag hade gärna sett att han fått speltid.
Björkqvist sägs få startplats.
Kan ju vara någon av pågarna som kommit hem också efter landslagsuppehåll. Gwargis ville ju uppenbarligen hem.

Hursomhelst ska det bli intressant att se hur MFF tacklar matchen.

 - En match vi vill vinna. En match vi ska vinna. Det är klart att vi inte kan scouta en motståndare som Onsla på samma sätt som vi kan scouta våra motståndare som vi möter i Allsvenskan men vi tar alltid vår motståndare på största allvar. Oavsett vem vi möter så går vi in i matchen med största respekt för vår motståndare.

Onsala? Ligger trea i serien. En poäng bakom Eskilsminne. Ni vet Helsingborgs stora stolthet. Senaste matchen gick relativt bra då man mötte Höganäs och vann med 9-0.
Noterbart är ju att seriens skytteligaledare är just från Onsala. Victor Andersson som har pangat in 21 strutar på 15 matcher. Tre fler än en viss Johan Oremo som dessutom spelat 21 matcher och satt fyra straffar jämfört med Victors en.

Lagets buse är Joel Palmqvist som har fyra gula kort på 13 matcher samt Felix Hellberg som har lika många varningar men på 20 matcher.

Ledsen. Mycket mer än så kan jag inte ta fram från förbundets statistik.

Matchstart 20:00 imorgon onsdag.

Framåt Deltagarnas FF eller jag menar Malmö FF.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-10-12 22:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?