Inför den sista avgörande matchen

Inför den sista avgörande matchen

Imorgon händer det. Dagen vi alla har väntat länge på. Dagen då vi krigar för ett guld. Hammarby åker till Norrköping för att spela säsongens sista match, en match som vid seger troligtvis leder till guld. Över 7000 biljetter sålda och över 5000 Bajen fans kommer att vara på plats för att stötta Bajen.

Detta är den mest nervösa ”inför-artikel” jag har skrivit. Vi sitter i en position många hade räknat bort när vi hade nio poäng upp till Häcken vid VM uppehållet, och speciellt efter att Maika lämnade tillsammans med försäljningen av Kyra. Men här är vi idag, i serieledning och grepp om guldet. Dubbeln kan bli ett faktum och lokomotivet i svensk damfotboll fortsätter rulla på. 

För tre år sedan var vi nykomlingar i damallsvenskan, och då var målet att 2023 kämpa för att få spela Champions League. I söndags blev drömmen om spel i Europa uppfylld. 2023 kan bli ett år att minnas, ett år att rama in och ett år som kommer ge avtryck i världen. 

Förutsättningar inför sista omgången 
Nu skall den allsvenska säsongens sista match spelas för vår del, en match mot tabellnian Norrköping. En match vi, på pappret, borde vinna. Norrköping har, i sociala medier, gått ut med att man vill “grusa gulddrömmar”, men vi är Bajen, så jag tror och hoppas att vi kämpar och sliter från minut ett och gör en herrans massa mål. 


Hammarby måste vinna matchen om Häcken eller Linköping vinner någon av sina matcher. Blir alla matcher oavgjorda och Häcken gör fyra mål färre än oss vinner vi. Om alla förlorar vinner vi guldet! 

Häcken ligger på samma poäng som Hammarby, men med tre mål färre, i målskillnad, än oss. Hammarby har dessutom gjort klart fler mål än vad Häcken har gjort. Detta innebär, i praktiken, att om Hammarby och Häcken vinner sina matcher, så måste Häcken göra fyra mål fler än vad Hammarby gör. 

Häcken möter Piteå och vi vet, av egen erfarenhet, att de är tunga att möta. Så om Hammarby “bara” vinner med 1–0 måste Häcken vinna med 5–0 mot Piteå, och så vidare. Hur troligt det är får man avgöra själv. Allt handlar om nerver. 

Det är, som sagt, över 7000 biljetter sålda och det beräknas bli runt 5000 bajare på plats, något som kan komma att bli avgörande när spelarnas nerver och puls slår i taket. Vi vet vad supportar kan betyda i en tuff match. Se bara senast mot Häcken, där vi nog inte hade klarat slutminuterna utan det stöd som fansen gav. 

Mitt råd är: Köp biljett och åk till Peking. Det kan bli den roligaste bortaresan på länge!

Nu kör vi! Mot guldet, mot dubbeln och mot framtiden!

Guld för Bajen, guld för alla fans, guld för alla som ser upp till spelarna, guld för ledarstaben, guld för spelarna, guld för Adde, guld för Hanna, guld för Kyra, guld för Maika och guld för lokomotivet!

Forza!

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-11-10 17:44:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!