Inför dif, Sv cupen semi

Inför dif, Sv cupen semi

Covidutbrott i truppen. Förlängning i kvartsfinalen som första test efter det. Nu semi tre (3!) dagar efter det. På andra planhalvan väntar ett utvilat dif som gått som tåget under vintern. Det kan bara gå på ett sätt säger Bill, i helvete heller säger Bull.

Nitton man tränade på lördagens matchförberedande träning. Kontaktade Twitterhjälten Södergöken som var där med sin sedvanliga stege för att glutta. Det som fanns att skriva hem om var Aziz. Han var den som stack ut från mängden. Stor chans att han startar derbyt. Inte så konstigt heller efter hans grymma inhopp mot Trelle.

Annars var det mycket taktiska genomgångar från Billborn på Årsta. De verkar ha något i säcken, grabbarna. Att de skulle försöka möta upp diffen med sedvanligt aggresivt presspel skulle vara väl naivt med tanke på förutsättningarna. Bensinen skulle ta slut tidigt då, om jag får citera Billborn himself. Matchtruppen är i skrivande stund ej publicerad. Man skrapar väl ihop det som går att få ihop gissar jag.

Men skit i det nu. Det här är ett gyllene tillfälle att få belackarna från förra året att krypa tillbaka under sina stenar. Det Bajen som inte lyckades leva upp till de högt ställda förväntningarna. Man trillade på mållinjen. Mot både Kreti och Pleti. Stunsen var liksom inte där. Drivet. Någonting saknades.

Nu när man är nere på åtta. Efter den makalösa kämpainsaten mot Trelle. När det finns mycket att skylla på. Det är då det händer. Eller för att återigen citera en Bajare. Denna gång  Alexander Östlund: "Draken lyfter i motvind". 

Han som kom till Bajen som "Rooney" för att sedan harva både i Frej och giffarna. Abdul Halik Hudu, även han uträknad av många, som återigen utgjorde en stabil figur i matchen senast, svarade så självklart på officiellas intervju två dagar efter kvarten hur det kändes i kroppen nu efter allt som hänt:
-Det är lugnt, jag har vilat tillräckligt nu.
Jag gillade speciellt leendet efteråt.

Dåså, cupsemi mot diffen. Det kan inte bli bättre. De ska besegras. Bara så. Grabbarna vet vad som gäller. Det kommer bli ett krig därute. Det finns ett annat go i årets Bajen. Ingen kommer vika ner sig. Peppen är brutal. Fan vad underbart,

Kom igen nu, Bajen!

 

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2021-04-03 19:11:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!