Tele2 Arena, 2023-06-11 17:30

Djurgården - IFK Norrköping

Inför Djurgården borta: Kan man lämna walkover

Inför Djurgården borta: Kan man lämna walkover

Då är det sista matchen innan allsvenskan tar ett uppehåll till början av juli. IFK Norrköpings chanser att få med sig poäng på Telo 2 är mycket små. Dels två avstängningar på Jesper Ceesay och Arnor Sigurdsson. Båda tillhör startelvan i vanliga fall och Arnor något av en nyckelspelare. Sen har vi det faktum att gamla Peking hittills bara tagit poäng från lagen i den undre halvan av tabellen. I den här artikeln så gör AI officiell debut på Guldköping!

Att Djurgården vinner står i ca 1:50 i odds. Spelbolagen räknar då vinstchansen till 67 % men i verkligheten vinner lag med 1:50 i odds 94% av matcherna! Källa: Sofascore Om man ska fortsätta vad som talar emot IFK Norrköping så är det att Djurgården vunnit de fyra sista mötena, samt att man är väldigt starka på hemmaplan. Man har spelat sex matcher hemma och vunnit samtliga gjort 11 mål och bara släppt in två. Av dessa sex matcher finns en vinst mot regerande mästarna Häcken. Fast å andra sidan så förlorade man hemma på Telo 2 mot Hammarby med 4-3. Hammarby stod som arrangör så det räknas som en bortamatch fast det var Järnkaminernas hemmaplan. Djurgården är starka på många sätt men att vinna derbyn har varit deras akilleshäl en längre period.

Det måste tilläggas en sak om att Djurgården vunnit de fyra sista inbördes möten. Dessförinnan var IFK Norrköping Djurgårdens boogeyteam då man inte vunnit på över 18 år på sin hemmaplan! Sju oavgjorda och fyra förluster. En av förlusterna kom i en av de mest minnesvärda matcherna då Norrköping vann i den allsvenska premiärmatchen på Telo 2 inför drygt 27000 åskådare!

IFK Norrköping kommer närmast från en förlust hemma mot Brommapojkarna i ett av säsongens största bottennapp både resultat och prestationsmässigt, detta två ribbskott till trots. Arnor blev varnad efter ett i mitt tycke en riktig domarskandal. Arnor blir tydligt och kraftig knuffad i ryggen strax utanför straffområdet, han ramlar och blir varnad när han ligger ner. Helt otroligt! Hans lånekontrakt går ut och någon fortsättning blir det inte. Så sorgligt att vi som håller på Norrköping inte får se honom i Stockholm inför en förväntad storpublik. Med honom i laget hade jag inte varit lika pessimistisk.

Häromdagen lästa jag en artikel i Aftonbladet och under densamma stod det att den var bearbetad och granskad av Artificiell Intilligens. Det är helt otrolig! Jag laddade hem en Open AI designad speciellt för min Samsungtelefon. Jag tänker jag testar och ställer en del frågor. Vad är IFK Norrköpings starka och svagaste sidor. Jag blev ganska chockad när jag får ett svar på perfekt svenska! Fick flera exempel på styrkor och svagheter. Ger er varsitt exempel. IFK Norrköping är känt för att ha ett starkt anfallsspel, ofta med snabba och tekniska spelare som kan skapa målchanser utifrån ingenting. Här måste man tyvärr tillägga att en bärande faktor har varit Arnor Sigurdsson och hans utevaro försvagar offensiven drastiskt och att Totte Nyman blir än mer isolerad längst fram! Vidare säger min AI att laget har ett svagt självförtroende i tuffa matcher eller situationer. Detta kan minska deras prestationer och beslutsfattande negativt!           

Intervju med en Djurgårdssupporter

För att känna våra motståndare på pulsen så har jag tagit ett snack med en gammal arbetskamrat Kent Svahn som gått i pension och följer Djurgården slaviskt.

Hur många matcher har du sett i år? Vad tycker du om säsongen så här långt plus och minus? Nu är ni bäst i stan igen, t o m före BP!  
- Har missat två matcher Degen o skandalmatchen mot Gnaget. Säsongen inte riktigt vad jag förväntat mig men det börjar ta sig , vårt bortaspel måste bli bättre. Plus är att försvarsspelet börjar se bra ut minus är vårt spel i sista tredjedelen där vi är så trubbiga. Victor Edwardsen  och Joel Asoro inte på samma nivå som förra säsongen vilket kan bero på skador och att de inte matchas på samma sätt som då. Oliver Berg var ett nyförvärv som jag hade stora förhoppningar men som inte riktigt hittat rätt än. 

 Vilka har nyckelspelarna varit den här säsongen och vem har varit den största överraskningen...
- Rasmus Schuller är  en nyckelspelare på mittfältet . Tycker att Jakob Widell Zetterström är en trygghet i kassen o att backlinjen börjar se mer samspelt ut. Största överraskningen?? Tjaaa Lucas Bergvall hitintills, hans insats mot Häcken sjukt bra!!
 
Förra årets säsong måste man väl beteckna som en succé! Topp tre vidare till gruppspel i Conference League och t o m vidare från gruppen. Mycket pengar in på kontot också tack vare det. Hur ska säsongen sluta för att du ska vara tillräckligt nöjd...
- Tror att det är svårt att upprepa förra årets prestation men å andra sidan trodde jag inte vi skulle gå så långt då. Hade en förhoppning med tanke på nyförvärv o förra årets prestation att vi skulle utmana om allsvenskt Guld. Efter inledningen är jag nöjd om vi placerar på en plats som kvalificerar oss för Europaspel.

Vad tror du om matchen på söndag? Som läget ser ut för mitt lag skulle jag helst vilja lämna walk over…
- Brukar vara rätt jämna tillställningar så 2-1 till oss och Norrköpings mål görs av ... Nyman

Tack för att du tog dig tid Kenta vi får försöka ses innan matchen!

Jag kommer se matchen från pressläktaren och hoppas få ställa en del relevanta frågor till vår tränare Glen efter matchen. Har du som läsare en fråga du vill ställa maila mig den så ska jag göra vad jag kan för att ställa den. Ni som inte ser matchen på plats och är i Stockholm kan som vanligt se matchen på Pitchers Regeringsgatan 113 med andra Exilsnokar. 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-06-10 17:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås