Tele2 Arena, 2021-02-21 17:00

Djurgården - Brage

Inför: Djurgården-Brage

Inför: Djurgården-Brage

Försäsongen är över och på söndag är det Djurgårdens tur att kliva in i Svenska Cupen. Motståndet i premiären är IK Brage.

Brage är första motståndet i Svenska Cupens gruppspel, utöver Brage har Djurgården även Umeå FC och Kalmar FF som väntar. Djurgården kommer från ett bra genrep där Örebro besegrades med 4-0 med bland annat två mål från Haris Radetinac. Frågan är om Djurgården kan bygga vidare på det höga press spelet som funkade utmärkt i matchen mot Örebro. En annan detalj som ska bli intressant att se är Magnus Eriksson som denna säsong fått en ny position längre ner i banan. I senaste matchen mot Örebro stod han för två assist och under hela försäsongen är han uppe i fem assist. Denna vecka har nya målvakten Aleksandr Vasyutin och Joel Asoro anslutit till laget. Joel Asoro är inte med i truppen inför matchen och får vänta med sin debut. Vasyutin är däremot med i truppen och vi får helt enkelt vänta och se om han får debutera redan på söndag. Djurgården är stora favoriter inför matchen och trots att Brage är ett bra lag så vore det ett fiasko om Djurgården inte fick med sig alla tre poängen.

Kim Bergstrand säger såhär till DIF.se inför matchen: 
- Vi har ju tränat ganska länge nu så det ska bli jättekul att få tävla lite. Det är väldigt mycket energi i truppen och många som vill göra skillnad, vilket är det viktigaste. Sedan kommer det bli fel här och där, men det var ett steg framåt mot Örebro och jag hoppas att vi kan ta ett litet steg till fram tills på söndag. 
Om Brage säger Kim:
- Vi har sett dem i deras två senaste matcher. De är välorganiserade, jobbar väldigt hårt och har några spelare som sticker ut offensivt. Ett bra Superettan-lag så det kommer bli ett bra test för oss. 

Motståndarkoll: 
Brage leds av tränaren Kleber Saarenpää. Dem slutade på en 8:e plats i Superettan förra säsongen och skrapade ihop 39 poäng. Brage har spelat fyra matcher under försäsongen där tre matcher har slutat oavgjort mot Sandviken, Örebro SK och Degerfors. Dem har även en uddamålsförlust mot Hammarby

Skadeläget:
Det är fortfarande flera spelare på skadelistan. Erik Berg, Jesper Nyholm, Isak Hien och Axel Wallenborg är fortfarande borta. Även Dzenis Kozica är borta med en känning och missar matchen. Elliot Käck och Elias Andersson är tillbaka i träning men inte helt redo för spel ännu. 

Trolig startelva:
                       Vasyutin
Witry   -  Une Larsson   -   Ekdal   -   Cornic 
        Findell  -  Schuller  -   Eriksson
  Chilufya   -    Holmberg     -    Radetinac


Plats: Tele2 Arena
Tid: 17:00
Sänds: Cmore

Hur tror ni Djurgården ställer upp och vad är era tankar inför matchen?

Victor Ohly@victorohly2021-02-20 19:41:00
Author

Fler artiklar om Djurgården