Inför: Djurgården dam-AIK
Äntligen dags för Damallsvenskan igen. Får vi se mer glädjescener likt detta i derbyt tro? Foto: Nobbes djurgårdsbilder

Inför: Djurgården dam-AIK

Efter det långa uppehållet är det nu äntligen dags igen för Damallsvenskan. Och det rivstartar direkt för Djurgården med ett Stockholmsderby mot AIK.

Väntan har varit lång, men på lördag är det så dags igen för Djurgården att kliva ut i Damallsvenskan igen. Och det är en riktig rivstart som väntar då ärkerivalerna AIK står för motståndet. 


Läget i Djurgården:

Djurgården har inför den här omstarten spelat två träningsmatcher. Det slutade med en förlust mot Eskilstuna United (1-0), och med en oavgjord match mot KIF Örebro(1-1). 
Laget har även laddat upp med ett träningsläger i Sunne, med diverse lagaktiviteter och övernattning på Selma Lagerlöf Spa.

Klubben har även under det här uppehållet valt att förlänga mittfältaren Louise Hvarfners kontrakt till 2024.

Truppstatus DIF:

Till denna matchen saknas Nellie Lilja på grund av avstängning, även Nellie Andersson kommer missa matchen på grund av den hjärnskakning hon ådrog sig i genrepet mot KIF Örebro.

De fyra spelarna som varit borta en längre tid(Hanna Ekengren, Malin Diaz, Louise Hvarfner och Tilde Lindwall) är ej aktuella för spel.

Tränare Pierre Fondin inför matchen till DIF.se:

"Vi känner att vi har lite revansch att utkräva efter matchen på Stadion i våras. Då var vi väldigt bra, framför allt i första halvlek och i början på andra, men lyckades inte få med oss poäng. Det kändes väldigt snöpligt så revanschlustan ger ytterligare laddning inför matchen utöver att det alltid är något extra att spela derby. Den här gången blir det ju publik på plats också så det ska bli kul, berättar Pierre som är nöjd med uppladdningen inför omstarten.
– Vi har haft ganska bra förberedelser sedan vi startade upp efter sommaren. Efter att ha gjort en väldigt stark avslutning på vårsäsongen tycker jag att vi har startat höstsäsongen på ett bra sätt. Vi har spelat två träningsmatcher, där vi fick se progression från mötet mot Eskilstuna fram till Örebro-matchen, och ett litet teambuilding-läger som gjort att vi har kommit ihop ännu bättre som grupp. Så rent generellt har starten varit väldigt bra"

Läget i AIK:

AIK har redan hunnit spela en match i Damallsvenskan efter uppehållet. Den spelades förra veckan(14/8) mot Kristianstad och slutade 1-1 efter mål av Rosa Kafaji. 
Man har även spelat en träningsmatch mot KIF Örebro som slutade 1-1 efter mål av Kaisa Collin. 

Laget är för närvarande nästjumbo i tabellen med tio inspelade poäng. Lagets bästa målskytt är den japanska landslagsspelaren Honoka Hayashi på tre gjorda mål, och dessutom tre assist.

Klubben har under uppehållet förstärkt laget i form av Kaisa Collin, Ebba Jahnfors, Matilda Nildén och Julia Olsson samtidigt som Clara Härdling lämnat.
Två ytterligare nyförvärv som tillkommit är Jamaicanskan Konya Plummer och nigerianskan Joy Bokiri. De är inte aktuella till denna match på grund av att de saknar arbetstillstånd.

Såhär säger Pierre Fondin om AIK:

De har gjort två ganska bra matcher på sistone. En träningsmatch mot Örebro där de kryssade och sedan smygstartade de ju Damallsvenskan förra veckan i och med att Kristianstad gick in i Champions League-kvalet. De kryssade även i den matchen och där såg AIK bättre ut jämfört med hur de avslutade vårsäsongen. De har ju dessutom fått in en del nya spelare och det har ju hjälpt dem med tanke på att de var ganska skadeskjutna under våren. De har börjat repa sig och det kommer säkert att bli en tuff match för oss på lördag.

Möjlig Startelva DIF:

 














Matchstart: Lördag 21/8 15:30
Plats: Skytteholms IP
Kanal: SVT 

Pontus Larsson2021-08-20 14:57:00
Author

Fler artiklar om Djurgården