Inför Djurgården dam - Eskilstuna United DFF
Då var det äntligen dags för match igen för damlaget efter ett långt uppehåll. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Inför Djurgården dam - Eskilstuna United DFF

Då var det dags för match ett av två i uppladdningen inför återstarten av Damallsvenskan.

Efter ett långt OS uppehåll är det äntligen dags för Djurgården att kliva ut på planen igen. Som en del i uppladdningen inför återstarten av Damallsvenskan ska laget bland annat spela två träningsmatcher. Den ena av matcherna spelas idag tisdag mot Eskilstuna United DFF.

Truppstatus DIF:

De som inte är uttagningsbara inför morgondagens match är:

– Malin Diaz som nyligen blivit mamma

– Kvartetten Louise Hvarfner, Hanna Ekengren, Tilde Lindwall och Hayley Dowd har alla olika typer av skavanker och står därför över matchen.

– Sen kommer även Daniella Zamora stå över matchen då hon nyligen kommit hem ifrån sitt deltagande i OS, där hon representerade Chile.



 
Såhär säger tränare Pierre Fondin inför matchen till DIF.se:

”Vi kommer att ha med oss en ganska stor trupp till matchen där vi plockar med lite spelare från FA19. Förhoppningsvis kan vi ställa upp med en stark elva och sedan får vi se hur länge alla klarar av att spela. Det är ganska få som ska köra 90 minuter, men det ska bli mer än 45 på väldigt många", berättar Pierre som även kommer att ge en debut till nyförvärvet Kamilla Karlsen.
– Hon kommer att få speltid i den här matchen så det ska bli kul att se henne i matchsammanhang. Rent generellt är det ju roligt att vi kommer igång med match igen och extra kul att få spela på Kristineberg som ju är vår träningsplan.

Lite information om Eskilstuna United:

– Ligger för närvarande på femteplats i Damallsvenskan efter tolv matcher med 19 inspelade poäng (DIF ligger på åttonde plats med 14 inspelade poäng)

– Senaste matchen när lagen möttes under vårsäsongen vann DIF på stadion med 1-0 efter mål av Daniella Zamora.

Såhär säger Pierre Fondin om Eskilstuna till DIF.se:

”Det är ett lag som avslutade serien starkt. Det började i omgången efter att det vände för oss när vi slog dem på Stadion, med hemmapubliken tillbaka, och gick fem raka utan förlust. Efter det tog Eskilstuna fyra raka vinster så tillsammans var vi bland de formstarkaste lagen innan uppehållet tog vid. Nu har de haft lite förändringar i truppen. Loreta Kullashi gick till Rosengård, Amanda Nildén gick till Juventus och Fanny Andersson till Piteå, så det kommer nog att se lite annorlunda ut. Men det som har varit deras kännetecken är att de har jobbat väldigt hårt och framförallt i omställningsspelet har de varit väldigt snabba, det är något vi får se upp med i den här träningsmatchen. Sammanfattningsvis ett skickligt lag vi möter som blir en bra värdemätare för oss.


Matchstart: 16:00 
Plats: Kristinebergs IP

Pontus Larsson2021-08-10 10:59:00
Author

Fler artiklar om Djurgården