Inför Djurgården dam- KIF Örebro
Dags för nya dueller imorgon när Sheila Van Den Bulk och Djurgården spelar genrep inför omstarten mot KIF Örebro. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Inför Djurgården dam- KIF Örebro

Första matchen av två i uppladdningen inför omstarten slutade med förlust mot Eskilstuna, nu väntar genrepet imorgon mot KIF Örebro.

Omstarten av Damallsvenskan närmar sig med stormsteg för Djurgården.

I tisdags spelade laget den första av två träningsmatcher inför återstarten. 
Matchen spelades mot Eskilstuna, där det tyvärr blev förlust med 1-0 efter ett tidigt mål av gästernas Elise Stenevik.

Noterbart från den matchen var att nyförvärvet Kamilla Karlsen gjorde debut för blåränderna och klev rakt in i backlinjen.

Just nu befinner sig laget på ett träningsläger i Värmland, och som avslutning på detta läger väntar imorgon genrepet mot KIF Örebro i Örebro.

Truppstatus DIF:

Positiva nyheter till den här matchen är att de offensiva pjäserna Daniella Zamora och Hayley Dowd ansluter till matchtruppen och kommer att vara redo för spel. 
Även Hanna Stokki kommer att vara med i matchtruppen till denna matchen.

I övrigt så saknas fortsatt kvartetten Tilde Lindwall, Hanna Ekengren, Louise Hvarfner och Malin Diaz.


Såhär säger tränare Pierre Fondin till DIF.se inför matchen:

”Vi ser ju det här som ett genrep och matchar därefter för att göra en bra prestation. Gör vi det så får vi nog med oss ett bra resultat också. Så det blir inget bytande för bytandes skull utan ett flertal som kör upp mot 90 minuter i den här matchen, berättar Pierre som vill se en förbättrad offensiv mot Örebro.
– Jag tycker att vårt anfallsspel var ganska svagt mot Eskilstuna, jag hoppas att vi kan lösa vår speluppbyggnad på ett betydligt bättre sätt den här gången. Det var lite stressigt och vi hittade inte riktigt de positioner som vi ville ha. Istället gjorde vi andra grejer som vi inte ska syssla med så jag hoppas att vi ganska snabbt kommer tillbaka till där vi avslutade vårsäsongen. Det känns som att de alla i laget är överens om det efter att vi kollat lite klipp från matchen senast. Så det kommer nog att vli en stor skillnad.


Kort information om KIF Örebro:

- Ligger för närvarande på nionde plats i Damallsvenskan med elva inspelade poäng.

- Lagets bästa målgörare under vårsäsongen, Karin Lundin har lämnat klubben.
Laget har däremot ersatt med den finska landslagsanfallaren Amanda Rantanen. 


Pierre Fondins tankar om KIF Örebro till DIF.se:

”Det är ju ett lag som bytte en hel del spelare inför säsongen. Jag tycker att de började bra men sedan hade de det lite tuffare i slutet av säsongen. Men det är ett lag som vill och försöker spela mycket boll efter backen och gärna rullar lagdel för lagdel, så de har varit tydliga med vad de vill göra. Men när det är många nya spelare och man vill spela den typen av fotboll kan man gå på lite nitar ibland. Så jag antar att det kommer att bli lite ställningskrig om att ha bollen i matchen och Örebro är som sagt spelskickliga men också ganska sårbara i sitt spel.

Matchstart: Lördag 14/8 klockan 16:00 
Plats: Behrn Arena
 

Pontus Larsson2021-08-13 21:42:00
Author

Fler artiklar om Djurgården