Inför: Djurgården dam-Växjö DFF
Då var det dags för hemmamatch igen för Daniella Zamora och Djurgården. Foto: Bildbyrån

Inför: Djurgården dam-Växjö DFF

Imorgon lördag är det dags för hemmamatch igen för Djurgården när Växjö DFF gästar Stockholms stadion. Det blir dessutom nye tränaren Magnus Pålssons första match med Djurgården.

Då var det äntligen dags för Djurgården att kliva ut på Stockholms stadion igen, och denna gången med en ny tränare då Magnus Pålsson gör sin första match i klubben.

Läget i DIF:

Det har varit en minst sagt hektisk vecka för Djurgården där det började med den bittra derbyförlusten på skytteholm mot AIK med 1-0(21/8), som i sin tur ledde till att klubben valde att gå skilda vägar med tränaren Pierre Fondin under måndagen(23/8)
Redan dagen efter(24/8) blev det sedan officiellt att Magnus Pålsson kliver in som huvudansvarig säsongen ut. Och redan samma dag som Magnus blev klar så gjorde han dessutom sin första träning med laget.
Och imorgon lördag gör Magnus sin första match som huvudansvarig för laget när tabelljumbon Växjö DFF gästar huvudstaden. Återstår att se hur mycket prägel Magnus har hunnit sätta på laget redan till denna matchen?

Truppstatus DIF:

Glädjande besked för DIF till denna matchen är att Nellie Lilja är tillbaka efter sin avstängning. I övrigt är det inga nya skador att rapportera från senaste matchen mot AIK.

Såhär säger Magnus Pålsson inför den här matchen till DIF.se:

”Det känns roligt och utmanande att få göra första matchen. Vi har haft fyra träningar tillsammans och har en till imorgon innan lördagen. En kort men ändå innehållsrik tid som jag har haft på mig att försöka ändra på några få grejer och skapa lite tydlighet i de saker som jag vill implementera direkt till den här matchen. Känslan är att det har gått snabbt men att det sett till förutsättningarna har gått ganska bra.
 Det finns ju hur mycket som helst som man skulle vilja säga och försöka få ut. Men det gäller att vara tydlig i det som man ska implementera och jobba konsekvent med det i de träningspass som vi har. Att verkligen försöka att jobba med de saker som har en direkt effekt på matchens utgång”

Kort om Växjö DFF:

- Är just nu tabelljumbo i Damallsvenskan med fyra inspelade poäng, och inte en enda seger(fyra kryss)
- Har endast gjort tre mål den här säsongen.

Såhär säger Magnus Pålsson till DIF.se om Växjö som motståndare:

"De spelar en ganska rak anfallsfotboll där de försöker komma in ganska tidigt bakom motståndarnas backlinje på sina två snabba forwards. Sedan har de också ett bra inläggsspel och de försöker att komma ut mycket på kanterna där deras forwards och yttern på andra sidan är duktiga på huvudet. Defensivt har de varierat lite, nu senast spelade de ganska högt så vi förväntar oss att de kommer att spela ett lite högre försvarsspel"

 Matchstart: Lördag 28/8 13:00 
Plats: Stockholms stadion
Kanal: Sportbladet play 

Pontus Larsson2021-08-27 18:44:00
Author

Fler artiklar om Djurgården