Tele2 Arena, 2021-04-04 13:00

Djurgården - Hammarby

Inför: Djurgården - Hammarby

Inför: Djurgården - Hammarby

Efter några veckors väntan så står det klart att Hammarby står som semifinalmotståndare. Årets första derby med en finalplats i potten.

Djurgården har fått vänta ett par veckor på att få sin motståndare i semifinalen. Men under torsdagskvällen blev det klart att Hammarby väntar. Årets första derby. Djurgården har fått en fantastisk start på säsongen med idel vinster i cupen och 15 gjorda mål och enbart 1 insläppt. Djurgården tog sig vidare till semifinal genom att enkelt städa av Östersund med 3-0 efter mål av Holmberg, Chilufya och Bärkroth. Nu blir motståndet Hammarby, det första riktiga testet innan allsvenska säsongen drar igång den 11:e april. I potten av matchen finns inte bara en finalplats där Häcken väntar, utan det skulle även stå klart att Djurgården får spela Europa fotboll till sensommaren (Detta pga att Häcken redan har en Europaplats från Allsvenskan). I onsdags värvade Djurgården Jesper Löfgren som redan är med i truppen efter bara någon enstaka träning med laget. Vi får se om debuten kommer redan på Söndag eller om han får vänta med debuten i den blårandiga tröjan. 

Kim Bergstrand till dif.se inför matchen: 
- Vi har fått in en till mittback och folk är påväg tillbaka, så det ser spännande ut. Om vi inte tappat för mycket fart och organisation under det här tävlingsuppehållet känns det som vi kan vara fortsatt pigga, alerta och hungriga. Det ska bli jättekul att spela tävlingsmatch igen och synd att det inte är någon publik. Det hade nog kunnat bli ett jävla tryck på den här matchen. 

Motståndarkoll:
Hammarby har även dom gått obesegrade i cupen genom vinster mot Oskarshamn, AFC Eskilstuna och AIK. Hammarby kommer från ett stort corona utbrott som ledde till att kvartsfinalen sköts upp. De tog sig vidare genom förlängning mot Trelleborg där de till slut vann med 3-2. Efter 120 minuter spelade så sent som i torsdags och corona sjukdom på flera spelare så kanske det smyger in sig lite trötthet i Bajen spelarna?

Kim Bergstrand till dif.se om Hammarby:
- De visar fortfarande upp ett väldigt vasst anfallsspel, både individuellt och kollektivt. De är duktiga på det och har sin klara styrka där. Så vi får se hur vi hanterar det och det känns som att vi också har något att komma med där.

Skadekoll:  
Erik Berg, Jesper Nyholm och Axel Wallenborg är fortfarande borta. Tommi Vaiho är borta efter skadan han drog på sig i träningsmatchen mot Östersund. Isak Hien är tillbaka i träning men är inte med i truppen. Melker Jonsson är även borta under en tid. Haris Radetinac är påväg tillbaka men är inte med i truppen. Noterbart är även att Joel Asoro inte heller är med i truppen. 

Trolig startelva:
                   Vasyutin
Witry  -  Ekdal  -   Une Larsson  -   Käck
  Andersson  -  Schuller  -   Eriksson
Chilufya    -    Holmberg     -      Ademi

När? Söndag 13:00
Var? Tele2 Arena
Sänds? Cmore

Vad är era tankar inför matchen och hur tror ni Djurgården ställer upp?

Victor Ohly@victorohly2021-04-03 15:46:00
Author

Fler artiklar om Djurgården