Tele2 Arena, 2022-03-20 14:00

Djurgården - Malmö FF
0 - 1

Inför Djurgården - Malmö FF: Spelarna älskar sådana här matcher
Cupfinalen 2018 mot Djurgården. Det går bättre den här gången.

Inför Djurgården - Malmö FF: Spelarna älskar sådana här matcher

Semifinal i Svenska cupen borta mot Djurgården. En tuffare nöt att knäcka går knappast att hitta så här tidigt på säsongen. MFF har dokumenterat svårt borta mot Djurgården, men spelarna älskar sådana här matcher. Det räcker för mig.

På pappret är MFF bättre på varenda position jämfört med Djurgården. Men det är ju inte där som matchen spelas - tack och lov. Fotbollsmatcher spelas ute på plan, med hundratals små faktorer som påverkar utgången, vilket gör att det finns så många supportrar som lider och våndas och gläds varje helg med sina älskade lag. 

Vi är ett tusental (troligen fler) MFF:are som har biljett till matchen imorgon - semifinal i Svenska cupen. Senast MFF mötte Djurgården i Svenska cupen var det i finalen på samma arena 2018. Då var vi 5 000 MFF:are på plats där de ansvariga supportergrupperna hade skapat ett magiskt tifo inför matchen. Jag och sonen stod mitt i det och det var hur häftigt som helst. 

MFF idag är ett helt annat lag. Det är en grupp i harmoni, där framgång och trygghet har vuxit in i ryggraden. Även om vi supportrar våndas en hel del inför de här matcherna, vet jag att spelarna älskar dem. Mycket folk, ett bra motstånd, en match som verkligen gäller något - för en spelare kan det inte bli bättre.

Djurgården gjorde en uppseendeväckande värvning i veckan, Sead Hakšabanovic, som pga kriget mellan Ryssland och Ukraina lämnade sitt ryska lag Rubin Kazan. Enligt uppgifter ska han vara klar till matchen imorgon.

Blåränderna har också värvat in MFF-bekantingen Piotr Johansson från Kalmar, som spelat riktigt bra under försäsongen. 

Djurgården gick ganska enkelt igenom gruppspelet i cupen, och betade av Kalmar FF i kvarten förra helgen. En match som var lite enklare än MFF:s motsvarande match mot AIK. 

MFF då? I veckan bekräftades det som många hoppades, Isaac Kiese Thelin anslöt på ett fyraårigt kontrakt som nia. Om bara papperna blir klara med hans gamla klubb ska han vara tillgänglig mot Djurgården. Även vår ryska återvändare, Dennis Hadzikadunic, ska vara spelklar vilket känns bra. Och igår fredag var AC äntligen tillbaka i full träning. 

Milos har ingen anledning att rotera eller vila spelare som är fullt fit. Di blåe kommer med andra ord mönstra ett grymt starkt lag, oavsett vilka elva spelare som startar. 

Jag dristar mig till att ta ut en tänkbar spännande startelva:

Birma - IKT - JIB
Rakip - Nanasi - Peña
Martin O - Dennis H - Lasse N - Eric L
Dahlin


Jag vill att killarna ger oss en match med starkt presspel, ett snabbt passningsspel, och ett högt tempo där blåränderna undrar “va fan var det som hände”. 

I skrivande stund är drygt 14 000 biljetter sålda. Här hittar du supporterinfo inför matchen, och här köper du biljetter för oss himmelsblå. MFF:are i huvudstan träffas på Retro på Kungsholmen innan match, från kl 11. 

Vad: Kvartsfinal Svenska cupen Djurgården - Malmö FF 
Var: Tele2-arena
När: Söndag 20 mars kl 14
Hur: På plats eller på Cmore

Mot finalen och “cuppajävelen” - den ska himm!
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-03-19 12:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?