Inför Djurgården - Malmö FF: Ta nästa steg mot Europaspel
Det gick bra förra året

Inför Djurgården - Malmö FF: Ta nästa steg mot Europaspel

Det börjar dra ihop sig och bli riktigt spännande i Svenska cupen. Tufft motstånd på bortaplan möter killarna imorgon söndag.

Det “nya” formatet av Svenska cupen med grupp- och slutspel på våren innan Allsvenskan startar har verkligen fallit väl ut. 

Det ger bra träningsmatcher (som verkligen gäller något) inför Allsvenskan, samtidigt som statusen och ffa intresset har höjts för cupen. Bra där. 

Och nu vässas matchandet ytterligare i helgen med stockholmsderby på måndag och vår match i badkaret mot Djurgården.

Djurgården är mitt i slutspelet i ECL, där laget i torsdags kväll förlorade borta i snöblandat regn mot Lech Poznan med 0-2. Sett över 90 minuter var det ett klart och rättvist resultat, även om Djurgården hade några perioder med bättre spel. 

Returen för Djurgården i ECL-slutspelet går på torsdag hemma i Stockholm, och frågan är hur mycket den första matchen sitter i benen och nästa match sitter i hjärnan när de går ut mot oss på söndag eftermiddag. 

Vi har varit i den situationen flera gånger tidigare; Djurgården inte så många gånger tidigare. Vi har ibland klarat det riktigt bra. Ibland inte så bra. 

Det är klart att Djurgården är ett bra och starkt lag. Och historiskt brukar vi ha svårt för Djurgården borta. Förra året vann vi i mars i Svenska cupen, men förlorade båda matcherna i Allsvenskan. 

Så tufft lär det bli. Och hetsigt på läktaren. Kul. 

Den här matchen lär bli väldigt annorlunda jämfört med de tre första matcherna, där vi mötte lag som ffa backade hem och slog vakt om defensiven. Mot Djurgården lär det bli tvärtom, och det ska bli intressant och se hur Rydström & Co hanterar ytorna som kommer uppstå när Djurgården anfaller. 

Vi kommer från en bra träningsvecka efter den sista cupgruppmatchen mot Degerfors i söndags. Det var en match med stort spelmässigt övertag, där vi hade en massa lägen och några få heta chanser - men utan att göra mål. Som det ganska ofta blir så kontrade motståndaren in ett mål i baken på oss och får matchen till ett helt annat läge. Men med jävlar anamma, mental inställning och några taktiska Rydström-drag så lyckades vi vända och vinna matchen.

Segern var riktigt skön och gav lugn och ro till uppladdningen inför söndagens viktiga match. 

Enligt rapporterna från den himmelsblå staben verkar det mesta frid och fröjd. Inga nya sjukdomar eller skador gör att jag dristar mig till att tippa följande startelva:
 

Nanasi - IKT - Sejdiu
Christiansen
Pena - Larsson
Busanello - Nielsen - Cornelius - Tinnerholm
Dahlin

Det är sålt mer än 1 300 biljetter till vår sektion. 

Kom igen nu Malmö!

Vad: Kvartsfinal i Svenska cupen
Vem: Djurgårdens IF - Malmö FF
Var: Tele 2 arena, Stockholm
Supporterinfo inkl biljetter: Supporteruppladdning på Retro Kungsholmen i Stockholm från kl 11. Mer info här - biljetter här
När: Söndag 12 mars kl 16
Hur: På plats med runt/förhoppningsvis 2 000 andra himmelsblå, eller via C More
Varför: För att vi ska ut i Europa.
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-03-11 16:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?