Inför Djurgården - MFF
Att Lassekingen är redo för spel gör mig tryggare inför matchen.

Inför Djurgården - MFF

Det var inte mycket som såg bra ut mot Mjällby hemma. Jag, och säkert många med mig, lämnade matchen med hängande axlar och mungipor och det lär väl inte ha varit muntrare bland spelarna. Nu är frågan hur pass bra de lyckas skaka av sig förlusten och ladda om.

Det blev smärsamt tydligt senast att ett mittfält med AC och Hugo Larsson inte är något man ersätter i en handvändning. Plussat på med en backlinje som inte hade spelat ihop kombinerat med dålig löpvilja så blev resultatet pannkaka. Förhoppningsvis har man studerat och lärt sig av allt det som inte fungerade. 

Till matchen mot Djurgården är både Lasse och Cornelius tillbaks från sina skador vilket känns oerhört skönt. Att Cornelius skulle starta är inte särskilt troligt med tanke på att han varit borta så pass länge. Lasse däremot har haft en kort frånvaro och har tränat fullt ut de två senaste passen och bör därför helt klart vara aktuell. Enligt träningsrapporter från veckan har Rydström kört en hel del med utespelarna: Ceesay, Jansson, Moisander, Busanello – Peña, Rosengren – Ali, Rieks, Nanasi – Kiese Thelin. Nielsen alternerade en del i backlinjen och Jörgensen på högerkanten. 

Även om Pontus Jansson säkerligen gärna skulle spela 90 minuter+ varje kommande match - och många supportrar säkert skulle vilja se honom spela, så vore det nog klokast att skynda långsamt. Tele2:s plastamögsarena är allt annat än skonsam och med tanke på att Jansson spelat väldigt lite senaste tiden och dessutom har en skadehistorik känns det för vansklligt att ha med honom i startelvan. Det senaste nyförvärvet Berg Johansen har inte tränat med laget ännu och är dessutom skadad. Jag tror därför på en startelva med spelarna ovan men med Nielsen istället för Jansson. Johan ser jag som självskriven i målet förutsatt att han är frisk och hel. 

Med nya tränare kommer nya vanor och dagen innan match tränade MFF, enligt Rydströms rutiner, på konstgräs. "Det finns en psykologisk faktor där som jag tror man kan spela med" säger han i en intervju inför matchen. Många av spelarna har ju provat flera varianter inför konstgräsmatcher - jag har en känsla av att Rydström har en bra förmåga att kunna övertyga dem om fördelarna med sin variant. 

Jag vill inte kalla matchen mot Djurgården en måste-match, däremot en väldigt viktig sådan. Vi ska inte tappa mark gentemot lagen framför oss och det vore oerhört skönt att ta tillbaks förstaplatsen redan nu. Dessutom skulle en vinst göra avståndet mellan oss och DIF behagligt stort. Därför känns det skönt och tryggt att ett stort bortafölje kommer att finnas på plats i 08-land och stötta pågarna. 

Så, pågar: Vinn! Bara gör det! 
Tack på förhand

Åsa Flykt2023-07-16 18:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?