Inför: Djurgårdens IF – Degerfors IF

Inför: Djurgårdens IF – Degerfors IF

Djurgården tar under onsdagskvällen emot Degerfors IF på Tele2 Arena i en match som ska vinnas om man på allvar vill haka på i guldracet.

Djurgården kommer till matchen med två starka prestationer i rad efter landslagsuppehållet. 4 – 1-segern i derbyt mot Hammarby följdes upp med ett oavgjort resultat, 1 – 1, borta mot Malmö på Eleda Stadion. Degerfors är inne i en tyngre period resultatmässigt och har fyra raka förluster, senaste förlusten skedde mot Sirius hemma på Stora Valla med 1 - 2.

Thomas Lagerlöf inför matchen
– Vi kommer från en tuff bortamatch mot Malmö där vi tar med oss både en bra prestation och en poäng. Nu blir det skönt att få komma ut på hemmaplan igen inför vår publik och ta oss an Degerfors, där vi vet vad som kommer att krävas. Vi spelade en anständig match mot dem i våras och kom därifrån med noll poäng på grund av bra prestationer från deras sida, men också på grund av att vi själva gjorde ”bara en bra match”. Vi måste göra det sista som krävs för att skapa målchanser, inte bara ha kontroll på matchen. Vi måste spela med den intensitet som vi har gjort i de två senaste matcherna mot Hammarby och Malmö, det var det som saknandes när vi mötte Degerfors senast. Vi ska upp i hög intensitet på onsdag så det känns bra att vi är tillbaka på hemmaplan inför vår hemmapublik, säger ”Tolle” till dif.se.

Om Degerfors
Degerfors kommer till matchen med en dålig form, fyra raka förluster i rad för nykomlingen som haft det tungt efter sommaruppehållet. Faktum är att man bara spelat in sju poäng på de elva allsvenska matcherna som man spelat efter sommaruppehållet. Senaste vinsten kom på hemmaplan mot Häcken 15 augusti. Degerfors huserar för närvarande på 13:e plats i den allsvenska tabellen. Men motståndet ska inte underskattas av blåränderna då det var en liknande situation inför mötet i våras och då vann Degerfors efter två sena mål av Victor Edvardsen. Edvardsen är för övrigt lagets bästa målskytt och ligger på en delad tredjeplats i skytteligan med nio gjorda mål.

Thomas Lagerlöf hade följande att säga om morgondagens motstånd till dif.se:
– Degerfors har en bra offensiv och ett skickligt omställningsspel. De har fått in en extra resurs i Nikola Djurdjic men har även Johan Bertilsson och Victor Edvardsen som också har fina offensiva kvaliteter. Vi ska ha respekt för det och i övrigt är det ett bollskickligt lag som påminner lite om Sirius och Kalmar i det att de vill ha bollen mycket. För vår del gäller det att se till att det inte blir så, utan se till att höja tempot och intensiteten i matchen så att de inte får vara bekväma i vare sig anfalls- eller försvarsspel.

Nyholm skadad – Cornic ersätter?
Jesper Nyholm ådrog sig en skada i mötet med Malmö FF och missar matchen mot Degerfors. Mot Malmö ersattes han av den unge norrmannen Leo Cornic som gjorde en godkänd insats på de drygt 30 minuterna han spelade. Om vi förutsätter att tränarparet Kim & Tolle gör ett rakt byte så skulle detta innebära att Cornic får chansen från start för första gången den här säsongen. Det bör dock tilläggas att det finns en möjlighet att tränarna väljer att spela Une Larsson/Radetinac som högerback istället för Cornic och ett sådant val skulle såklart innebära flera förändringar i startelvan.

Hampus Finndell och Elliot Käck är de enda spelarna i Djurgården som riskerar avstängning vid ett gult kort i morgondagens match.

Matchstart: 19:00
Plats: Tele2 Arena
Sänds på: Discovery+

Spelar Cornic från start? Slutresultat? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-09-21 20:14:00
Author

Fler artiklar om Djurgården