Tele2 Arena, 2021-11-06 17:30

Djurgården - Halmstads BK
1 - 0

Inför: Djurgårdens IF - Halmstads BK

Inför: Djurgårdens IF - Halmstads BK

Efter segern mot Örebro SK senast väntar nu ännu ett lag som kämpar i botten. Halmstads BK kommer till Tele2 Arena med ett gott självförtroende.

Djurgården kommer från en uddamålsseger mot Örebro med 1-0 där prestationen inte var på topp, men man går ändå in i matchen mot Halmstad med ett gott självförtroende av en fin tabellposition som bör vara motiverande.  Blåränderna skuggar för närvarande Malmö FF i tabelltoppen men om man slår Halmstad så går man upp i  serieledning.

Thomas Lagerlöf om Halmstad: 
- Halmstad gjorde en jättebra match mot AIK. Den matchen ger oss en hel del svar på vad Halmstad är bra på.  Det är ett välorganiserat lag som är snåla, de gör inte så många mål men de släpper heller inte in så många.  För vår del handlar det om att spela i ett högt tempo men att också kunna dra ner och växla tempo, säger Lagerlöf till dif.se.

Publiken blir viktig
- Vi ska fortsätta göra det vi gjorde bra mot Örebro. Det var nolltolerans med att släppa till enkla målchanser, det ska vara svårt att göra mål på Djurgården. Förhoppningsvis får vi hit vår härliga publik och kan få hjälp att skapa ett bra tryck. Vi vill utnyttja publiken och få fart och tempo i spelet, avslutar Lagerlöf.

Halmstad krigar i botten, men var starka senast
Halmstad är ett lag som ligger och balanserar runt kvalstrecket, men tog en viktig seger mot AIK senast. Det är ett kompakt och stabilt lag som leds av rutinerade Magnus Haglund med Djurgårdsbekante Pelle Olsson som analytiker. Laget har några välkända profiler, bland annat evigt unge Andreas Johansson i backlinjen som håller ihop laget på ett bra sätt, och den erkänt duktige målskytten Marcus Antonsson i anfallet.

Truppstatus
Hjalmar Ekdal missar matchen på grund av avstängning, men Rasmus Schüller är åter tillgänglig efter sin avstängning.  Magnus Eriksson, Emmanuel Banda och Kalle Holmberg åker på en avstängning i nästa match vid ytterligare ett gult kort på lördag. I övrigt är samtliga spelare är utagningsbara till truppen, meddelar naprapat Kalle Barrling. 

Trolig startelva
Vasyutin
Nyholm, Löfgren, Une Larsson, Käck
Finndell, Schüller, Eriksson
Chilufya, Holmberg, Radetinac

Matchstart:  Lördag, 17:30
Plats: Tele2 Arena
Sänds på: Discovery+

 

Forum 18912021-11-05 21:25:00

Fler artiklar om Djurgården