Tele2 Arena, 2021-05-23 17:30

Djurgården - IFK Göteborg

Inför: Djurgårdens IF - IFK Göteborg

Inför: Djurgårdens IF - IFK Göteborg

Sista matchen innan EM-uppehållet stundar och det är IFK Göteborg som besöker Tele2 Arena under söndagskvällen.

Djurgården kommer från ett målrikt derby mot Hammarby som slutade 2–2. Spelmässigt var det ett lite sämre Djurgården för dagen som hade den sedvanliga derbyanspänningen och inte kom upp i den nivå som man annars visat under vårsäsongen.  Nu möter man ett IFK Göteborg där chansen finns att avsluta snyggt och gå in i ett uppehåll med en god känsla inför höstsäsongen.

Kim Bergstrand inför matchen:
- Det hände lite tråkigheter med Aleksandr och det är surt. Annars tycker jag att läget är bra. Vi har haft en träningsvecka och kunnat vila, slicka såren och träna hårt, så det finns ingenting att skylla på.
I den senaste matchen tycker jag inte att vi kommer upp i den intensitet och det beslutsfattande som vi hade hoppats på, men det går inte alltid som man vill. Vi hoppas att vi kan komma tillbaka till aggressiviteten och spelglädjen som vi visat under våren. Där vill vi vara, säger Bergstrand till dif.se.

IFK Göteborg är ett lag som kryssat sig fram genom vårsäsongen. Fem oavgjorda matcher på de inledande sju visar på ett lag som har svårt att både vinna och förlora.  Mycket fokus har såklart legat på superstjärnan Marek Hamsik under säsongen, med över 400 Serie A-matcher för Napoli, men laget som helhet har haft svårt att nå upp till de förväntningarna som fanns på laget inför säsongen.
Att truppen besitter en enorm individuell kvalitet är tydligt. Laget har många rutinerade spelare med många landskamper i bagaget, så det blir en tuff nöt att knäcka för Djurgården.

Kim Bergstrand om IFK Göteborg:
- Det är en stor klubb och jag vet inte om det finns något annat lag med så många spelare med A-landslagsmeriter. Det är ett meriterat manskap som de ställer på banan. Dessutom har de en tränare som har vunnit i Sverige och varit utomlands och skaffat sig mycket erfarenhet.
De har bytt organisationsform på slutet och har gått från att ha spelat ganska defensivt balanserat med en fembackslinje till en mer offensiv fotboll. Vi får se hur de väljer att göra på Tele2, säger Bergstrand till dif.se.


Skadeläget är att Aleksandr Vasyutin anslöt till skaran över långtidsskadade med Erik Berg, Jesper Nyholm, Axel Wallenborg och Linus Tagesson. I övrigt är Jacob Une Larsson osäker till spel efter att ha klivit av skadad i halvtid mot Hammarby.


Trolig startelva:
Vaiho – Witry - Löfgren - Ekdal - Käck – Finndell – Schüller – Eriksson – Chilufya – Holmberg – Bärkroth


Matchstart: söndag, 17.30
Plats: Tele2 Arena
Sänds på: Discovery+


 

Redaktionen2021-05-21 21:02:00

Fler artiklar om Djurgården