Tele2 Arena, 2021-07-19 19:00

Djurgården - Sirius

Inför: Djurgårdens IF - IK Sirius

Inför: Djurgårdens IF - IK Sirius

DIF vänder hem till Tele2 arena för match mot Sirius och andra hemmamatchen inför publik.

Djurgården kommer från en tuff match mot Halmstad. Där laget endast fick med sig en poäng och inte många spelare kom upp i den nivån vi är vana att se. Ett resultat som har stor påverkan på toppstriden. Malmö vann med hela 5-0 mot Degerfors under lördagen och har nu 5 poäng ner till oss däremot med 2 matcher mer spelade. Det vi kan ta med oss från matchen mot Halmstad är ännu en nolla. Tredje raka nollan med Widell Zetterström mellan stolparna. 

Kim Bergstrand till DIF.se inför matchen: 
- Alla känner att vi kan göra bättre ifrån oss än senast mot Halmstad, framför allt sett till första halvlek. Det var ganska mycket tekniska misstag och en del beslutsfattande som inte var hundra, sedan sprang vi inte tillräckligt mycket och fort heller. Så vi är väl inne i en fas av revanschlusta, tycker jag. Men vi har varit bra hemma på Tele2 Arena nästan varenda halvlek hittills i år och vi har gott hopp om att spela en bra fotboll även nu på måndag, dessutom med hemmapublik i ryggen.

IK Sirius ligger på en 11:e plats i tabellen med 12 inspelade poäng. Laget kommer senast från en 4-0 förlust mot Malmö. En spelare i laget att se upp för är anfallaren Christian Kouakou som har stått för 5 fullträffar på 10 matcher. Höjdpunkterna för Sirius under säsongen är segern mot Häcken i omgång 3. 

Kim Bergstrand till DIF.se om Sirius: 
- De har en tydlig identitet, ett boll- och passningsskickligt lag som har en ruskig spets i framför allt Yukiya Sugita som är en av toppspelarna i Allsvenskan på sin position. Det gäller att vara kollektiva om vi inte ska behöva jaga boll för mycket i värmen. Så vi ska vara tighta och kollektiva och måste se till att vi själva flytta bollen snabbt eftersom de är aggressiva och löper mycket.

Djurgården har drabbats av ett covid fall i truppen, vem det är är fortfarande oklart. PCR-tester ska utföras på hela laget under måndagsmorgonen. Utöver det så är Albion Ademi, Linus Tagesson, Mattias Mitku och Aleksandr Vasyutin borta från spel. Även Hjalmar Ekdal är inte tillgänglig för spel efter att han bröt näsbenet i senaste matchen. 
Dem senaste två matcherna har trion på topp varit varierande och i senaste matchen skapades det väldigt lite av anfallarna. Vi får se vilka som får starta mot Sirius. Jag skulle tro att det blir Bärkroth, Holmberg och Chilufya, som spelade bra tillsammans under inledningen på säsongen. Utöver det blir nog ända förändringen att Jesper Löfgren går in och ersätter Ekdal. 

Trolig startelva: 
                Widell Zetterström
Witry  -  Une Larsson  -  Löfgren  -  Käck
     Finndell  -  Schuller  -  Eriksson
 Chilufya   -   Holmberg    -    Bärkroth

Vilka borde starta enligt er? Kommentera nedan!

Victor Ohly@victorohly2021-07-18 22:17:00
Author

Fler artiklar om Djurgården