Tele2 Arena, 2020-10-19 19:00

Djurgården - Malmö FF

Inför Djurgårdens IF - Malmö FF
Jon Dahl Tomasson tar med sig en mer eller mindre hel spelartrupp och massa god energi till Tele2 för att hämta hem Sven-Lennart.

Inför Djurgårdens IF - Malmö FF

Efter en evighetslång landslagsuppehåll är det åter dags för di blåe att sparka boll - och framför allt förhindra att vara så usla som man brukar vara vid dessa återstarter.

Sist det var landslagsuppehåll hamnade MFF i en riktigt tradig formkurva med bla. tre kryss och en neslig förlust mot ÖSK, något som tyvärr brukar vara regel när Allsvenskan pausats. Just denna gången fanns det kanske tydliga anledningar till varför det kan ha blivit så när Allsvenskans två största stjärnor i Christiansen och Toivonen saknades i dessa matcher, för det blev ju en jäkla skillnad när den duon var tillbaka på banan. Formen vände väldigt tydligt och Häcken åkte på en ordentlig lektion i effektivitet i seriefinalen innan Kalmar fick duktigt med stryk i vår senaste match.

Därför hoppas vi att det är den formen som konserverats nu när vi ska upp till huvudstaden för att möta de regerande mästarna och sjundeplacerade blåränderna. På tal om form så får gärna Dif fortsätta med sin, för mästarlaget har nämligen inte vunnit i Allsvenskan sen i mitten av augusti och har således sex raka matcher utan seger. Förhoppningsvis blir det ytterligare en efter imorgon.

Inför matchen har vi ett frågetecken i Oscar Lewicki men Jon Dahl Tomasson kan glädjas över att både Kiese Thelin och Melicharek verkar fit for fight inför matchen.

På hemsidan hälsar JDT att känslan är fin i truppen och att man åker till Stockholm med en väldigt positiv känsla. Vi hoppas verkligen att det stämmer och att vi inte får se det hackiga Malmö vi fick se sist det var uppehåll. Matchen börjar 19.00 och du ser den på Dplay.

Fredy Espitia2020-10-18 15:08:09
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?