Tele2 Arena, 2021-05-03 18:30

Djurgården - Malmö FF

Inför: Djurgårdens IF - Malmö FF

Inför: Djurgårdens IF - Malmö FF

Ett toppmöte väntar i omgång 4 av allsvenskan. Djurgården tar emot Malmö FF hemma på Tele2 Arena.

Det blåser positiva vindar ute på Kaknäs efter att Djurgården skapat sig en bra start på årets allsvenska. Med nio poäng på tre omgångar toppar Djurgården tabellen. På måndag väntar tuffast möjliga motstånd i form av Malmö FF. 

De tre inledande matcherna har haft olika skepnader. I premiären mot Elfsborg var det ett mer defensivt starkt Djurgården som bärgade hem tre poäng. Andra matchen mot Peking var det ett högt pressande Djurgården vi fick se, som styrde och ställde hela matchen. Senast mot Varberg som spelades i näst intill stormvindar, visade Djurgården bra karaktär och krigade till sig vinsten. Detta är en stor styrka, som bådar gott inför framtiden. Att kunna anpassa sitt spel till olika matchbilder. Denna upplaga av Djurgården har visat att dom kommer bli att räkna med i år. 

Nu kommer Malmö på besök och vilken match det är på förhand! Seger imorgon och Djurgården får en lucka på tre poäng ner till AIK på andra plats, samt fem poäng ner till guldfavoriten Malmö. Det går inte nog att belysa vikten av mötet. Förra årets möte hemma på Tele2 var en av säsongens höjdpunkter. Då Djurgården låg under med 2-0 och vände matchen på sju minuter till 3-2 efter 2 mål av Kalle Holmberg

Thomas Lagerlöf till DIF.se inför matchen:
 - Det blir nog helt annorlunda jämfört med förra matchen i Varberg, hoppas jag i alla fall. Vi vill ju sätta vår prägel på matchen och försöka styra matchbilden så mycket som vi klarar av. Men Malmö är skickliga så vi måste som vanligt vara flexibla och se vart det tar vägen där ute. Vi måste klara av de tuffa situationerna mot Malmö som har väldigt mycket fysik och individuell skicklighet som man måste hantera. Det blir en viktig del i matchen att vi klarar av det och inte blir utsatta en mot en för ofta, utan hela tiden se till att vara kollektiva i det som vi sysslar med.

Motståndarkoll:
Malmö FF har inlett med sju poäng av nio möjliga. De inledde starkt med en 3-2 seger mot Hammarby och följde upp det med en 1-2 seger över Häcken. Plumpen i protokollet kom senast mot Östersund där Skånelaget endast fick oavgjort. Däremot var det en match som Malmö dominerade. Det kommer bli en tuff uppgift för Djurgården. 

Thomas Lagerlöf till DIF.se om Malmö FF:
 - Det som vi tycker utmärker dem mest är att de har den dyraste spelartruppen och därmed också de kanske bästa spelarna om man ser till något slags genomsnitt. Det finns mycket individuell kvalitet och de är lite snabbare och starkare än snittet. Sedan är de ganska raka i sitt spel och håller inte på och duttar i onödan. Har de chansen att slå ut lagdelar och sätta in avgörande passningar i boxen så gör de det direkt, oavsett om det är inlägg eller instick. Så där är Malmö klart bäst i Allsvenskan när det gäller adressen i den sista passningen. De prickar väldigt ofta rätt och det tycker jag utmärker Malmös skicklighet i den delen, plus fysiken förstås.

Skadekoll:
De många skador som var tidigare under säsongen börjar ljusna. Inför matchen är det de långtidsskadade som fortfarande är borta, Erik Berg, Jesper Nyholm och Axel Wallenborg. Även Linus Tagesson har tyvärr fått en skada som kommer hålla honom borta från spel under en längre period. Utöver det så är det enbart Albion Ademi och Emmanuel Banda som saknas. 

Trolig startelva:
                       Vasyutin
Witry - Une Larsson - Ekdal - Käck 
     Finndell - Schuller - Eriksson 
 Chilufya   -   Holmberg   -   Bärkroth

När? Måndag 3 maj 18:30
Var? Tele2 Arena
Sänds? Discovery plus

Victor Ohly@victorohly2021-05-02 21:30:11
Author

Fler artiklar om Djurgården