Inför: Djurgårdens IF – Malmö FF
Tar Asoro en startplats mot Malmö?

Inför: Djurgårdens IF – Malmö FF

Djurgårdens IF tar under måndagskvällen emot ett skadeskjutet Malmö FF på Tele2 Arena. Forum1891 går igenom förutsättningarna inför en match som brukar bjuda på högt tempo och många smällar.

Läget i djurgårdslägret
Djurgården kommer till matchen efter två raka oavgjorda matcher där Djurgården var det bättre laget i båda matcherna och med bättre avslut nog borde ha fått högre poängutdelning med sig. Nu väntar tuffast möjliga motstånd och då måste bollarna sitta på de få chanser man får. För Malmö är ett lag som straffar de som inte gör det. Tränare Kim Bergstrand ser framemot utmaningen:
- Det är alltid kul att möta Malmö. Det blir bra fotbollsmatcher och vi har haft en förmåga att göra väldigt bra prestationer mot dem under ganska lång tid, berättar Kim för dif.se

Om Malmö FF
Malmö FF kommer till matchen med en lång skadelista där Dahlin, Moisander, Nalic, Lewicki och Rieks garanterat missar matchen. Sen finns det även en hel del spelare som är ytterst tveksamma till spel. Bland dessa är Christiansen, Birmancevic, Kiese Thelin och Olsson. Duktige mittbacken Dennis Hadzikadunic är avstängd och missar matchen, men mittbackskollegan Lasse Nielsen är tillbaka från sjukdom och bör spela från start. Som om det inte räckte med det tuffa skadeläget förlorade skåningarna mot AIK i onsdags med 2 – 0. Trots det ligger de mesta mästrarna på en tredjeplats inför mötet med Blåränderna.
Tränare Kim Bergstrand hade följande att säga till dif.se om motståndet:
- Malmö är ju alltid bra. Individuellt väldigt skickliga och trygga i det spel som de har odlat under många år, oavsett vem som har varit där. Så jag tror att det kommer att bli en väldigt bra match på måndag. Jag har inte full koll på det senaste kring skadeläget, men oavsett hur det ser ut kommer de att kunna rulla ut en bra startelva med en massa kvalitet. Vi mötte ju ett fullt frisk Malmö i våras och fick stryk med 1 - 0, men gjorde en väldigt bra prestation och det har ju varit lite så för oss ett tag; att statistiskt och insatsmässigt är det mycket som är bra men vi får inte med oss resultaten. Så det gäller ju att lyckas kombinera det där. Men så länge vi gör så pass bra matcher som vi gör så kommer vi att få resultat också så småningom. Alla jobbar på och tror på det vi gör så jag har gott hopp.

Bästa lag från start?
Djurgården har endast en spelare på skadelistan och det är Elliot Käck. I övrigt är det fullt manskap och tränarparet Kim & ”Tolle” har möjlighet att ställa bästa möjliga lag på mattan. Målvakt, backlinje och mittfältet känns gjutet och det lär inte bli någon förändring gentemot matchen mot Elfsborg senast. I anfallet så har Radetinac startat som högerytter för det mesta, men där bakom knackar Asoro på. Det återstår att se vem av de två som tränarna väljer att starta med, men Radetinac ska definitivt inte känna sig säker på en startplats. Haksabanovic och Edvardsen lär och bör starta.

Malmö är som bekant något av ett ”favoritlag” för Blåränderna och på de fem senaste mötena lagen emellan i Allsvenskan har Djurgården bara förlorat en och det var på bortaplan under säsongen 2020. Malmö har haft det tufft på Tele2 Arena historiskt sett och de ser sällan ut att trivas på den hårda plastmattan som Tele2 har att erbjuda.
I Djurgården står både Isak Hien och Rasmus Schüller på två gula kort och är avstängda nästa omgång vid eventuellt gult kort.

Matchstart: 19:10
Plats: Tele2 Arena
Sänds på: Discovery Plus

***


Vad slutar matchen? Bör tränarna göra några förändringar? Kommentera gärna nedan men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-05-15 19:46:00
Author

Fler artiklar om Djurgården