Tele2 Arena, 2022-11-06 15:00

Djurgården - Mjällby

Inför Djurgårdens IF - Mjällby AIF
Årets sista match blir mot Mjällby.

Inför Djurgårdens IF - Mjällby AIF

Det ska inte bara firas och tackas av i säsongens sista match. Det ska vinnas också. Det är ett skadedrabbat Djurgården som kommer till match mot Mjällby under söndagen. Forum 1891 lägger ut förutsättningarna.

För sista gången i år ska alla djurgårdare samlas på Tele2 Arena. Och det är med goda minnen efter ett händelserikt år med både guldstrid, Europakval och Europagruppspel.

Minns ni Victor Edvardsens mål från halvplan? Minns ni draget mot Rijeka? Minns ni hur dominant Isak Hien var vecka efter vecka? Minns ni hur Hampus Finndell lyfte bort Simon Thern? Minns ni hur laget vände borta mot Molde? 

Det har skapats många minnen under årets gång och nu har över 27 000 blåränder köpt biljett för att tillsammans minnas, tacka av, fira och sätta punkt för säsongen genom att vinna en sista gång.

Inte bara en bra säsong som ska firas
Under sista matchen ska spelarna hyllas och tackas för en fantastisk säsong. Det kommer även vara avtackning i Annexet efter matchen då spelartruppen kommer dit.

Men det finns mer att fira än så. Kalle Holmberg och Emmanuel Banda (troligen) ska tackas av för sina insatser i djurgårdströjan. Dessutom gör Haris Radetinac passande nog sin 200:e allsvenska match för Djurgården, vilken legend!

Den sista startelvan
Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck och Aleksandr Vasyutin är inte uttagningsbara. Det finns såklart en liten chans att André Picornell får stå i en match som inte har någon sportslig betydelse, men med största sannolikhet får vi se Jacob Widell Zetterström mellan stolparna. 

I och med att det ordinarie mittbacksparet är borta så lär det bli Piotr Johansson till höger bredvid Jesper Löfgren. Ett annat alternativ skulle vara att Rasmus Schüller spelar bredvid Löfgren, en position han spelade på i slutet av första halvlek mot Shamrock. Detta skulle då innebära att Haris Radetinac får starta som högerback i sin 200:e allsvenska match för DIF. Frågan är om inte Pierre Neurath Bengtsson går före Elias Andersson som vänsterback för att ge mer rutin och defensiv stadga till en högst sargad backlinje.

I mittfältstrean finns det stor chans att vi får se Magnus Eriksson, Rasmus Schüller och Emmanuel Banda då det förmodligen är hans sista match i Djurgården. Ytterplatserna känns givna för dagen, om nu Radetinac spelar högerback, med Joel Asoro till höger och Gustav Wikheim till vänster. Till sist så får gissningsvis Victor Edvardsen chansen från start efter bänkingen senast. Kalle Holmberg, som gör sin sista match i den blårandiga tröjan, får sikta in sig på ett inhopp i andra halvlek. 

En hel del byten lär vara att vänta då två spelare ska tackas av och en ska firas. Dessutom hoppas alla hemmasupportrarna på lite speltid för unge Isak Alemayehu.

Matchstart: 15:00
Plats: Tele2 Arena
Sänds på: Discovery+ och Cmore

* * *

Hur går dina tankar inför matchen? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton!

Kim Köhler@kungkimbo2022-11-05 19:40:00
Author

Fler artiklar om Djurgården