Tele2 Arena, 2021-05-12 18:30

Djurgården - Östersund

Inför: Djurgårdens IF - Östersunds FK

Inför: Djurgårdens IF - Östersunds FK

Blåränderna vänder hem till Tele2 Arena efter en tung match senast. Denna gång väntar Östersund.

Djurgården stod för ett riktig bottennapp mot Degerfors. Ingen spelare kom upp i sin normala nivå. En väldigt svårspelad match och när Djurgården skulle sätta in slutforceringen. Så drog istället Viktor Edvardsen till med ett skott från halva plan när Vasyutin var lite långt ute. Samme Edvardsen kunde även sätta dit 2-0 när Djurgården satsade allt framåt. En match spelarna snabbt vill glömma.

Djurgården är trots förlusten, fortfarande serieledare. Nu ska Blåränderna försöka hoppa upp på segertåget igen när Östersund kommer på besök. Ett Östersund som blandat och gett under inledningen. Laget placerar sig på en tolfte plats i tabellen med fem inspelade poäng. Östersund kommer från två uddamålsförluster mot Varberg respektive Mjällby. Dessförinnan tog man en imponerande poäng borta mot Malmö och har även kört över Örebro med 5-0. Djurgården har redan ställts mot Östersund två gånger i år, både i Svenska Cupen och i en träningsmatch. Båda matcherna slutade med en 3-0 vinst för Djurgården. En av spelarna att se upp för är anfallaren Blair Turgott som är lagets bäste målskytt med tre fullträffar. 

Kim Bergstrand till DIF.se om Östersund:
– Vi förväntar oss att de försvarar sig lågt och är jättebra i sitt kontringsspel. De gör också väldigt mycket mål på fasta situationer, så det är en svår nöt att knäcka. Det gäller att bryta igenom Östersund och vi lyckades bra med det i våras när vi mötte dem i cupen. Vi måste ha fart, flytta bollen snabbt och få deras lag i rörelse. De gjorde till exempel en jättebra bortamatch mot Malmö FF när de försvarade sig väldigt lågt med allt de hade. När de sedan har bollen är de bollskickliga och väldigt bra på att kontra, så de har både spets och karaktär.

Djurgården är tillbaka på Tele2 Arena och ett underlag spelarna är mer bekväma med. Förhoppningsvis hittar laget tillbaka till spelet supportrarna fått sett tidigare under säsongen. Inför matchen är Aslak Witry och Rasmus Schuller på två varningar var och riskerar därmed att bli avstängda till derbyt mot Hammarby. Det är bara tre dagars vila till det viktiga derbyt, kanske kan det bli några rotationer i laget?

Kim Bergstrand till DIF.se inför matchen:
– Vi mår bra, tycker jag. Det blev visserligen förlust senast men det är den typen av match som vi vinner åtta gånger av tio om man presterar som vi gjorde, och så kanske det blir oavgjort två gånger. Så det här var kanske en elfte gång... Men vi har visat god karaktär och fortsätter jobba hårt. Nu är vi revanschsugna och har dessutom Elliot Käck tillbaka igen efter att han blivit dubbelpappa i helgen. Så det känns bra. 

Skadekoll:
De som fortfarande är borta från spel är de långtidsskadade, Erik Berg, Axel Wallenborg, Jesper Nyholm och Linus Tagesson. Även Hampus Finndell är fortfarande sjuk och missar matchen. Albion Ademi är tillbaka i träning men är inte helt redo för spel och missar matchen även han. 

Trolig startelva:
                       Vasyutin
Witry   -   Une Larsson   -   Ekdal   -   Käck 
    Andersson - Schuller - Eriksson 
 Chilufya   -    Holmberg     -     Bärkroth

När? Onsdag 12 maj, 18:30
Var? Tele2 Arena
Sänds? Discovery plus

Victor Ohly@victorohly2021-05-11 21:05:36
Author

Fler artiklar om Djurgården