Tele2 Arena, 2022-05-29 15:00

Djurgården - Varbergs BoIS

Inför: Djurgårdens IF – Varbergs Bois
Match mot Varberg imorgon klockan 15:00.

Inför: Djurgårdens IF – Varbergs Bois

Efter en sen förlust borta mot Kalmar är det nu dags att ta emot Varberg på hemmaplan.

Djurgården under denna säsong har blandat och gett i sina presationer. Man gjorde en mycket bra match hemma mot Malmö för att sedan förlora borta mot Kalmar. Den stabiliteten som tidigare har präglat laget bland annat förra säsongen har inte alls funnits där. Visserligen är det många nya spelare som har anslutit men så har det varit under flera säsonger och med den nivå årets nya spelare besitter så borde det ha tagit klart kortare tid att få ihop spelet än vad det har gjort. Grundspelet har aldrig riktigt suttit som det borde och det är lite oroande.

Det finns vissa gemensamma nämnare vad gäller Djurgårdens prestationer den här säsongen. Spelet på hemmaplan har varit klart mycket bättre än på bortaplan. Det finns vissa undantag till exempel Elfsborg borta där Djurgården gjorde en bra match men ändå inte fick med sig mer än en poäng. Framförallt är det målfabrikationen på bortaplan som har varit under all kritik. Jag vet inte hur många spelmål Djurgården har gjort på bortaplan men det kan inte vara speciellt många. En annan sak som varit gemensam vad gäller Djurgårdens bättre prestationer är att vi ofta har fått lite hjälp av motståndarna för att få en bra start. Jag tänker framförallt på Sirius hemma där vi bjöds på ett ganska tidigt mål. Även hemmamatchen mot Malmö där bland annat deras skadelista och därigenom ett ”som det kändes” mentalt underläge från deras sida redan från avspark bidrog.

Nu gäller det dock Varberg på hemmaplan. Varberg är trots att det inte är ett topplag ett lag som kan skaka och både ta poäng och vinna mot alla lag när de har en bra dag. Det kan också vara svårt att veta om de har ”en bra dag” eller inte då de har en tendens att helt ändra spelet när det har kört fast. Jocke Persson känns som en av de mer spännande tränarna i allsvenskan och man kan aldrig vara säker på vilka kaniner som han drar fram ur hatten. Förhoppningsvis får vi ordning på spelet nu när vi spelar hemma igen och förhoppningsvis får även våra forwards visa att de håller en hög nivå i allsvenskan och därigenom glädja hemmapubliken.

Även om Kim och Tolle inte är kända för att ändra så mycket i startelvan finns det ändå vissa frågetecken vad gäller uppställningen i morgondagens match. Rasmus Schüller har nyligen varit skadad och ska snart iväg med Finska landslaget och det är oklart hur sliten han är. Pierre Bengtsson har varit lite småskadad och inte alltid kunnat göra sig själv rättvisa. I denna match är han inte tillgänglig och frågan är vem som tar hans plats. Vissa rykten gör gällande att Elias Andersson tar vänsterbacksplatsen där han tidigare har hoppat in och gjort det bra. Victor Edvardsen har ännu inte motsvarat de höga förväntningar som med rätta har funnits på honom. Man har tydligt kunna se att hans självförtroende inte har varit på topp och det finns hungriga alternativ på bänken att slänga in istället.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi hade en jättebra träning under torsdagen. Det var hög intensitet och väldigt mycket bra aktioner från många spelare vilket var kul att se. Vi har en stor trupp i träning där alla är med och levererar både med energi och prestationer.

– Härligt att få möjlighet att studsa tillbaka efter ett dåligt resultat senast. Det var en match där vi inte var nöjda med vår prestation även om vi måste ge Kalmar att de var bra. Nu är vi tillbaka på hemmaplan där vi ska visa vad vi kan igen och höja oss ett snäpp i nästan alla delar av spelet. Vi hoppas att det kommer mycket publik och bidrar till en härlig energi på Tele2 Arena så ska spelarna och vi göra vårt för att bidra på planen.

Thomas Lagerlöf om Varberg:
– Varberg är ganska lika jämfört med hur det sett ut under de senaste åren. De är alltid luriga och har betydligt fler saker i sin låda än ett lågt försvarsspel och fasta situationer. De kan även variera sitt spel formationsmässigt och har spelartyper som kan förändra matchbilder. Så det kan se olika ut från match till match och de har dessutom en väldigt slug tränare i Jocke Persson. En knivig motståndare att hantera. Ofta kommer vissa delar av matchen se ut på ett visst sätt när man möter Varberg men över 90 minuter kan man som sagt stöta på väldigt stora variationer.

Matchstart: 15:00   
Plats: Tele2 Arena 
Sänds på: Discovery Plus

Jesper Rundin2022-05-28 15:21:00
Author

Fler artiklar om Djurgården